Nyolc év börtönbüntetésre ítélték Sorin Ovidiu Vîntut

Nyolc év börtönbüntetésre ítélték Sorin Ovidiu Vîntut

Jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélte a bukaresti táblabíróság kedden Sorin Ovidiu Vîntu üzletembert az Országos Befektetési Alap (FNI) csődbe vitele miatt. Vagyonzárat rendeltek el ugyanakkor 5 529 321 USA dollárnak megfelelő lej és 7 289 406 USA dollár felett.

Sorin Ovidiu Vîntut alapfokon 2015. február 9-én hat év és négy hónap szabadságvesztésre ítélte a bukaresti törvényszék. Mivel az ítélet nem volt jogerős, az üzletember fellebbezett.

A bíróság egyébként megállapította, hogy Vîntu birtokába jutottak a FNI-ből törvénytelenül kivont pénzösszegek, de hiába tették ezt látszólag tövényes úton, ugyanis a pénzeket eltulajdonították. Sorin Ovidiu Vîntut eddig három ügyben is elítélték, ő pedig letöltötte a kirótt büntetést.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

“Jobb pályán” a mottója az idei Tusványosi nyári szabadegyetemnek, amelyet július 23– 28. között tartanak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartják a mostani politikai körülmények között is azt az elvet, hogy jobb párbeszédet folytatni, mint konfrontációba bocsátkozni. Tusványos fő ereje, hogy mindig is a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja – állapította meg. Úgy látta, rég volt olyan nagy szükség a gondolkodásra, a politikai kérdések elemzésére, mint most.
Belpol