Nyitott kapuk a válaszúti Bánffy-kastélyban

Jövő héten, június 3-10. között megnyitja kapuit a válaszúti Bánffy-kastély a Nyitott kapuk hete elnevezésű program részeként, reggel tíz órától 22 óráig ingyenesen lesz látogatható a nemrég uniós forrásokból felújított kastély. Minden érdeklődőt szeretettel várnak Válaszútra.

„A válaszúti Bánffy-kastély visszanyerte régi pompáját és az a célunk, hogy Erdély történelmének fénykorát felidéző épületegyüttest és kastélyparkot, ahol hajdanán a Doboka vármegye gyűléseit is tartották, élettel töltsük meg, hogy újra Kolozs megye egyik kulturális központjává váljon. A jövőnk Kolozs megyében olyan lesz, amilyenné mi alakítjuk. Épített örökségünk megőrzése és megbecsülése csak nekünk, magyaroknak igazán fontos, másnak nem. A kastély uniós alapokból történő felújítása is ékes példája annak, hogy az RMDSZ által vezetett önkormányzatok fontos megvalósításokkal büszkélkedhetnek. Elvárjuk, hogy több pénz jöjjön Erdélybe ilyen célokra. Ott kell lennünk, ahol a rólunk szóló döntéseket meghozzák Brüsszelben, a Kolozs megyei önkormányzatban és a helyi önkormányzatokban. Mindenkire szükség van, csak így lehet erős képviseletünk június 9. után is” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke.

A kastélyban rendezvények szervezésére, időszakos kiállítások fogadására alkalmas konferencia- és kiállítótermermeket, valamint könyvtárat és médiatermet alakítottak ki. 

Addig is, míg hamarosan hivatalosan is megnyitják a nagyközönség előtt az épületegyüttest és a kastélyparkot, megcsodálhatják a Nyitott kapuk hete program alkalmával jövő héten az érdeklődők.