Nyitott kapuk napja a bonchidai Bánffy-kastélyban

Nyitott kapuk napja a bonchidai Bánffy-kastélyban
A Transilvania Trust Alapítvány nyílt napot szervez 2019. április 7-én, vasárnap a bonchidai Bánffy-kastélyban. Fontos a szervezők számára, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól érezzék magukat a történelmi környezetben, kedvükre szemlélődjenek és ismerkedjenek a kastély és a Bánffy-család múltjával, jelenével, értékeivel. A helyi közösséget is bevonják programjaikba, ugyanis a rendezvény ideje alatt helyi kistermelőktől lehet vásárolni.

A gyermekeket interaktív örökségvédelmi tevékenységek – kastély-bemutató, historikus tánc, kreatív tevékenységek –, a felnőtteket pedig vezetett séták és vidéki termékek várják. Kiemelt törekvésük a kolozsvári közönség és a helyi kistermelők közötti kapcsolat erősítése. A belépés ingyenes, szeretettel várnak mindenkit!

11-17 óra között helyi termelők vására, mézeskalács díszítés zajlik az udvaron/fedett rendezvénysátorban. 11-14 óra között a kastélyról és a Bánffy-családról szóló vetítettképes előadás lesz a konyhaépület kávézójában, vezetett séta az udvaron, historikus táncok a kápolnában, kreatív tevékenységek a konyhaépület kávézójában és uzsonna, teázás az udvaron. A környezettudatos hulladékkezelés jegyében kérik a kilátogatókat, hogy vigyenek magukkal bögrét a teázáshoz. 14 órakor a kápolnától induló vezetett sétát szerveznek felnőtteknek magyar nyelven, 15.30 órakor pedig a román nyelvű vezetett séta kezdődik ugyancsak a kápolnától.