Nyertek a Kolozs megyei röplabdázók a hétközin

Nyertek a Kolozs megyei röplabdázók a hétközin
A férfi röplabda A1-osztályban az 5. játéknapot rendezték a hétközi fordulóban, mindkét Kolozs megyei együttes győztesen hagyta el a pályát.

(erkedi, póka)

A désiek megizzadtak azonban a sereghajtó bákóiak ellen. Lehetséges, hogy a dési röplabdázóknak fejükbe szállt a dicsőség a karácsonkői/Piata Neamţ-i győzelem után (moldvai városban szinte minden ellenfél nyer, annyira gyenge az idén a helyi MRK). Ezért könnyen vették a táblázat utolsó helyezettje, a Bákói Ştiinţa elleni mérkőzést, de sok hiányzott, hogy megjárják a hazaiak. Úgy látszik még mindig nem lendültek formába Victor Lazăr és Szilágyi Tibor edzők tanítványai, és a bákóiak ellen nehezen, de megérdemelten nyertek. Ez volt az idény első sikere saját pályájukon, de a gépezet még mindig nem működik a várakozásnak megfelelőn.

A vendégek nagy meglepetésre meg is nyerték az első szettet, a másodikban kiegyenlítettek a Szamos-partiak, de aztán a harmadik játszma nagyon elhúzódott (32–30 a vendégek javára). Az utolsó két menetben már az erdélyiek uralták a játékot, végül maratoni hosszúságú összecsapás után az Egyesülés 3:2 (–22, 20, –30, 26, 8) arányban nyert.

A Kolozsvári Universitatea Sportklub is első ízben diadalmaskodott hazai pályán, a Horia Demian Sportcsarnokban 3:0 (21, 13, 23) arányban kiütötte a karácsonkői gárdát. Lőtei Rómeó legénysége uralta a mérkőzést, és visszavágott a Román Kupában elszenvedett vereségért.

A többi eredmény: • Bukaresti Steaua–Krajovai MSC 3:1 • Ploieşti-i Tricolorul–Zilahi MRK 3:2 • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Galaci Arcada 1:3 • Bukaresti MSC–Karánsebesi SE 3:1. Az állás: 1. Tricolorul 14 pont, 2. Arcada 13 (15:5), 3. Steaua 13 (14:5), 4. Zilah 11, …, 8. KOLOZSVÁR 6 (7:9), 9. DÉS 6 (9:12).