Nőtt a turisztikai központ látogatóforgalma

Nőtt a turisztikai központ látogatóforgalma
A Kolozs Megyei Tanács hatáskörébe tartozó turisztikai tájékoztató központ, amelynek tevékenysége a Kolozs megyei, a regionális és az országos turisztikai kínálat népszerűsítését célozza, 2016 végén 12 százalékos látogatószám-növekedést jegyzett.

A viszonylag újonnan létesített központ munkatársai jelentős növekedést könyvelhetnek el, amely összhangban van a Kolozs megyébe látogatók számának 10 százalékos növekedésével. A kolozsvári turisztikai tájékoztató központba látogatók fele külföldi, 20-40 év közötti fiatal volt, akik Kolozsvárra érkeztek városnézés céljából.  

A központ a megye legjellegzetesebb turistacélpontjait népszerűsíti, az ide érkező fiataloknak tájékoztató anyagokat, albumokat, többnyelvű prospektusokat, szórólapokat ajánlanak szálláshelyekkel, turisztikai útvonalakkal, természeti látnivalókkal, múzeumokkal, templomokkal, kolostorokkal. Továbbá a szolgáltatások minőségének javításáért tavaly egy sor új promóciós anyag, album, prospektus készült román és angol nyelven, de videóklipet és reklámfilmet is forgattak, valamint tematikus szórólapokat nyomtattak újra.

Az érdeklődőknek a turisztikai központ felajánlja kolozsvári vezetett túrák szervezését román, angol és francia nyelven. Természetesen párhuzamosan az online népszerűsítés is zajlik a www.cniptcluj.ro és www.cniptcluj.ro honlapokon. Az internetes felületek látogatószáma meghaladta a 30 ezret tavaly, akárcsak a központ közösségi oldala, amelyet időszakosan aktuális információkkal frissítenek a turisztikai látványosságokról, kulturális programokkal.