Női labdarúgó BL: Nehéz selejtezőcsoportban, de hazai pályán az MTK

Női labdarúgó BL: Nehéz selejtezőcsoportban, de hazai pályán az MTK
A magyar bajnok MTK Hungária FC a cseh Slavia Prága, a török Atasehir Belediyespor és a koszovói KFF Mitrovica társaságában a 4. csoportba került a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolásán. A kolozsváriak Ukrajnában játszanak.

A magyar klub honlapjának beszámolója szerint az európai szövetség (UEFA) svájci székházában megtartott eseményen a benevezett negyven csapatot az elmúlt öt évben elért eredményei alapján rangsorolták, így az MTK a 11. helyről, azaz a második kalapból várta a sorsolást.

A kék-fehérek az első kalapból a Slavia Prágát, a honlap minősítése szerint a „lehető legerősebb ellenfelet” kapták.

A selejtezőcsoport mérkőzéseit augusztus 7. és 13. között Budapesten, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban és a III. Kerületi TVE pályáján rendezik. A csoportok győztesei, illetve a két legjobb második kerül a főtáblára.

Az NB I-et tavaly és idén is megnyerő MTK vezetőedzői posztján a távozott Szabados Györgyöt múlt szerdán Cseh András váltotta.

A nyolcszoros román bajnok Kolozsvári Olimpia CFF a 6. csoportba került, a helyszín Ukrajna, házigazda a WFC Harkov gárdája. A négyes másik két tagja a walesi Cardiff Met Ladies és a máltai bajnok Birkirkara FC.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

CFR 1907: GYŐZELEM AZ ELSŐ FELKÉSZÍTŐN

Az osztrák edzőtáborban tartózkodó Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata első felkészülési mérkőzését a helyi területi bajnokságban játszó FC Wels ellen vívta, és magabiztos 4–0 (2–0) arányú győzelmet aratott. A gólokon Mike Cestor (12. perc), Ciprian Deac (37. perc) és Claudiu Petrila 2 (52. és 86. perc) osztozott.

Sport
Sport