Niculescu és Bogdan búcsúzott Hongkongtól

Niculescu és Bogdan búcsúzott Hongkongtól
Mindkét román teniszező számára a második forduló, a nyolcaddöntő jelentette a végállomást Hongkongban a 750 ezer dollár összdíjazású keménypályás tornán: Monica Niculescu nagy csatában maradt alul, Ana Bogdan simán kikapott.

A 31 esztendős Niculescut (87. a világranglistán) a hetedik kiemelt ausztrál Daria Gavrilova gyűrte le három szettben, a fordulatos mérkőzés két óra és 51 perc után dőlt el. A román lány katasztrofálisan kezdett, 0:5-nél „ébredt fel”, de a sorozatban nyert három gém nem volt elég a játszma megfordításához. Az egyenlítés nem volt zökkenőmentes, volt olyan gém, amely egymaga 17 perc 56 másodpercet tartott, Niculescu 3:1-re és 5:2-re vezetett, végül behúzta a játszmát. A döntő szettben Gavrilova ismét megugrott 5:1-re, Niculescu rövidítésre tudta menteni a játszmát, ám ott alulmaradt. Niculescu főleg adogatásban szerepelt rosszul, az elsőt 46, a másodikat 35%-ban nyerte.

Mindössze 66 percet tartott Ana Bogdan (78.) mérkőzése, aki nagyon távol állt attól, hogy felborítsa a papírformát a negyedik kiemelt spanyol Garbine Muguruza Blanco (13.) ellenében. A román teniszező mindössze három gémet tudott nyerni.

A vesztesek 7195 dolláros csekkel és 30 világranglistaponttal vigasztalódhat.

Eredmények, nyolcaddöntő: Gavrilova (ausztrál, 7.)–Niculescu 6:3, 4:6, 7:6 (3); Muguruza Blanco (spanyol)–Bogdan 6:2, 6:1.

Korábban Niculescu, az amerikai Jennifer Brady oldalán párosban is búcsúzott az első fordulóban.