Nemzetközi gitárnapok nyolcadszor

Nemzetközi gitárnapok nyolcadszor
Szólóhangverseny, kamarazene-koncert, fiatal tehetségek előadásai, csak néhány programpontja a Harmonia Cordis Egyesület és a Gheorghe Dima Zeneakadémia által szervezett Cordis Novum Generatio Fesztiválnak. Az október 31–november 4. között zajló nyolcadik nemzetközi gitárnapok során hat ország előadói adnak koncertet a zeneakadémián, valamint a sétatéri Kaszinóban – olvasható a szervezők közleményében.

A fesztivál öt napja alatt hat ország – Egyesült Királyság, Chile, Franciaország, Ausztria, Magyarország és Románia – gitárosai szórakoztatják esténként a kolozsvári közönséget. Az esemény nyolcadik kiadásának meglepetésvendége a világ egyik legtehetségesebb gitárosa lesz: Kolozsvárra látogat Jon Gomm angliai előadó, aki előadást és mesterkurzus is tart a rendezvényen.

A szervezők célja, hogy egybegyűjtsék a gitárkedvelőket – legyenek azok a zeneakadémia diákjai, a zenelíceum tanulói, oktatói, vagy gitármuzsikáért rajongó amatőrök – és neves előadókat, miközben a kivételes koncertekkel nevelni, oktatni is tudják a közönséget – olvasható a közleményben.

A fesztivál összes koncertje élőben nézhető a www.harmoniacordis.org weboldalon. Az élő közvetítéssel a Harmonia Cordis Egyesület a közönséggel meg akarja ismertetni, szerettetni ezt a típusú eseményt, amely kompakt és koncentrált reprezentációja a romániai szakterületnek, bemutatva annak fejlődését is.

A fesztivál programja:

Október 31., 19 óra, Kaszinó

Koncertek. Fellép: Orosz Dávid Gergő és Tudor Gliga (Románia) duó, valamint Florian Larousse (Franciaország).

November 1, 19 óra, Kaszinó

Fellép: Alberto Cumplido (Chile), Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu (Románia), valamint a Tritonus Guitar Trio (Molnár Levente, Szurgyi Gergely, Varga Bálint, Magyarország).

November 2., 19 óra, Kaszinó

Fellép: Babțan-Varga Flórián (Románia), jazzkoncertet ad Pusztai Antal (Ausztria) és Beke István Ferenc (Románia).

November 3., 10 óra, Gheorghe Dima Zeneakadémia

Konferencia.

November 3, 19 óra, Gheorghe Dima Zeneakadémia

Fellép: Jon Gomm (Egyesült Királyság).

November 4, 10 óra, Gheorghe Dima Zeneakadémia

Masterclass Jon Gomm előadóval.

A koncertekre a belépés ingyenes.

(Borítókép: Jon Gomm angliai előadó mesterkurzus is tart.)