Nemzetközi gitárnapok Kolozsváron

Nemzetközi gitárnapok Kolozsváron
Nemzetközi gitárnapokat szervez november 20-23. között Kolozsváron a Harmonia Cordis Egyesület, derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből. A 6. Novum Generatio Nemzetközi Gitárnapok nyitókencertje november 20-án lesz a kolozsvári Zeneakadémia koncerttermében, a rendezvénysorozat további koncertjeinek helyszíne a sétatéri Kaszinó.

„A rendezvény célja a hangszer népszerűsítése, és új lehetőségek megteremtése azok számára, akik a gitár iránt érdeklődést mutatnak”, írják a szervezők.

A nyitókoncert több szempontból is rendkívülinek számít, derül ki a közleményből, mivel első alkalommal szerepel a fesztivál programjában rock-szimfonikus koncert, és szintén először hallhatóak Kolozsváron a Monyo Proiect zenekar szerzeményei, szimfonikus kísérettel. A november 20-án, este 7 órakor kezdődő koncerten a Monyo Proiect tagjai mellett fellépnek a marosvásárhelyi filharmónikusok, Werner Gábor vezényletével. 

A továbbiakban Magyarországról, Japánból, Ausztriából, Franciaországból és Romániából érkeznek a fellépők, a koncertekre a belépés díjtalan, az eseményeket élőben közvetítik a www.harmoniacordis.org oldalon, a részletes programról is itt lehet tájékozódni.