Nem hosszabbította meg a bíróság a crevediai LPG-állomás tulajdonosainak előzetes letartóztatását

Nem hosszabbította meg a bíróság a crevediai LPG-állomás tulajdonosainak előzetes letartóztatását
Elutasította a bukaresti 5. kerületi bíróság az ügyészek kérését a crevediai LPG-állomás tulajdonosai előzetes letartóztatásának 30 napos meghosszabbításáról, és Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă házi őrizetbe helyezéséről döntött, számol be az Agerpres hírügynökség. A a főügyészség a kiközléstől számított 48 órán belül fellebbezhet.

A főügyészség a két gyanúsított vizsgálati fogságának meghosszabbítását kérte október 26-án, november 5-i hatályba lépéssel. Azzal érveltek, hogy kiterjesztették a nyomozást Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă ellen, a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági intézkedések elmulasztása, illetve be nem tartása miatt. A szeptember 6-tól előzetes letartóztatásban levő Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă ügyében korábban csak katasztrófát előidéző, gondatlanságból elkövetett rongálás miatt vizsgálódtak az ügyészek.

Mint ismeretes, Doldurea és Stângă cége működtette azt az autógáz-töltőállomást, ahol augusztus 26-án több robbanás történt, hat ember halálát és 55 másik testi sérülését okozva. Emellett hét ház teljesen tönkrement, 82 részlegesen megrongálódott. Mindezek mellett, a robbanás jelentős károkat okozott a mentőcsapatok és civilek járműveiben és javaiban. A tragédia akkor következett be, amikor cseppfolyósított gázt fejtettek át egyik tartályból a másikba. Az LPG-állomást 2020 óta tűzvédelmi engedély nélkül működtették.

Az ügyészség eddig 158 sértettet hallgatott ki, közülük 132-en polgári peres félként csatlakoztak az ügyhöz. Az általuk követelt kártérítés összege 26 463 543 euró és 615 535 lej.

Borítókép: illusztráció

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az erdélyi magyarokon múlik, hogy a június 9-i választások a romániai magyar kisebbség jövőjéről is szólnak-e, hogy bele tudnak-e szólni jövőjük formálásába, közösségeik ügyeibe, ezért élniük kell a választási lehetőséggel – írta választási felhívásában Kató Béla erdélyi református püspök.
Belpol