Nagyiklódon készül a román U20-as rögbiválogatott

Nagyiklódon készül a román U20-as rögbiválogatott
Nagy megtiszteltetés érte a nagyiklódiakat, amikor megtudták, hogy február 25-től egy heten keresztül a Kis-Szamos völgyi község korszerű stadionja pályáján készül a soron levő nemzetközi mérkőzésekre a román U20-as rögbiválogatott.

ERKEDI CSABA

A nemzeti szín viselői egyenesen Konstancáról érkeznek a Szamosújvár melletti nagyközségbe. A tengerparti városban tíz napot töltöttek a rögbizők Eugen Apjok szövetségi kapitány irányításával, ahol inkább a fizikai erőnlét fejlesztésére fektették a hangsúlyt. Nagyiklódon már a taktikai elképzelések is előtérbe kerülnek, de nincs kizárva egy-két barátságos találkozó kolozsvári és nagybányai együttesekkel.

A múlt napokban távozott ugyancsak Nagyiklódról a sokszoros bajnok Nagybányai Ştiinţa MSC rögbicsapat játékoskerete. Mivelhogy a főedző, Apjok éppen a fent említett válogatottal készült Konstancán, az edzéseket segédje, Vasile Lucaci irányította. Lassan kezd a hazai rögbisport központjává válni a tavaly ősszel felavatott korszerű nagyiklódi stadion és környéke. Nem véletlenül, hiszen a község polgármestere, Emil Pârţoc éveken keresztül a Román Rögbi Szövetség bírótestületének elnöke volt. Kilátásban van egy helyi csapat megalakulása is.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

SERIE A: KÉT EGYENLÍTÉS UTÁN REMI VERONÁBAN

A Hellas Verona 2–2-es döntetlent játszott a vendég Bolognával az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának zárómérkőzésén, hétfőn. A találkozón a hazaiak kétszer szereztek vezetést, a vendégek mindkétszer egyenlítettek, másodszor a 82. percben. A Hellas Verona nyolc, a Bologna hat forduló óta nyeretlen a Serie A-ban, ebben az időszakban előbbi harmadszor, utóbbi negyedszer ért el döntetlent.

Sport