Mit tartogat a Tekergő mesenap?

Gyerekeknek, pedagógusoknak, felnőtteknek

Mit tartogat a Tekergő mesenap?
Mesés napunk lesz reggeltől estig szombaton, október 14-én Kolozsváron, több helyszínen. Gyermekek, felnőttek, pedagógusok is találnak személyre szabott programot a II. Tekergő mesenapon. Lesz több ingyenes, és néhány pénztárcabarát belépődíjas programpont.

Az Életfa Családsegítő Egyesület székházában (Magyar/1989. December 21. utca 78.) 10–16 óra között varázsékszer vásár lesz, pihenő mesesarokkal, varázsteával, ugyanakkor párhuzamosan több tevékenység is zajlik, hogy a kisebb és nagyobb gyermekek is találjanak kedvükre valót: 10:15–13:00 Meseszó mesecsokor – a budapesti Meseszó Egyesület mesemondói mesélnek, szünetekben kérdezz bátran a hagyományos mesemondásról; 10:15–11:00 Tarka-barka – a mese és a vizuális művészet találkozása (foglalkozásvezetők: Nádasdi Csilla Emese és Darvay Tünde); 11:15–12:30 Meseíró műhely (a kolozsvári műhely bemutató foglalkozása: Nádasdi Csilla Emese és Ferencz Abigél). A János Zsigmond Unitárius Kollégiumban 11–12:30 Ábelesz-kóbelesz, Tekergő zenés mesejáték óvodásoknak (Mesemondók: Hajós Erika és Gregus László, dalol, zenél: Both Zsuzsa), Tekergő mesenapos belépővel egységesen 5 lej/fő, Tekergő mesenapos belépő nélkül 10 lej/gyermek, 5 lej/felnőtt.

Az Életfa székházában hirdetik ki 13 órától a Tekergő mesepályázat eredményeit, a felnőttek és gyerekek által beküldött legjobb meséket díjazzák, majd 13–15 óra között a Meseíró műhely meseelőadására kerül sor, 15–16 óra között pedig Horváth Áron (Fölszállott a Páva 2016 győztese) és a Tokos zenekar közös koncertjére. A Tekergő Mesenapra az egész napos belépő 15 lej/gyermek, 5 lej/felnőtt.

A Kriza János Néprajzi Társaságnál (Mikes/Croitorilor u. 15.) Tekergő meseműhely lesz diákok és pedagógusok részére, 16–18 óra között. A műhely célja az egyesület munkájának elméleti alapú bemutatása mellett a Tekergő-módszerek ismertetése. Akik részt vesznek a műhelymunkában, azok kipróbálhatják, hogyan lehet egy mesét a pedagógia eszköztárában hasznosítani (mese a projekt alapú oktatásban, tanórákon, tantárgyakba ágyazva, élménypedagógiai módszerekkel fűszerezve), valamint hogyan segítheti a mese az érzelmi intelligencia fejlesztését. A műhelyt vezetik a Tekergő Meseösvény Egyesület mesemondói: Hajós Erika, Gregus László és Nádasdi Csilla Emese. A részvétel ingyenes, de előre regisztrálni kell a mese@tekergomeseosveny címen.

Kifejezetten felnőtteknek szól este 8 órától a Tekergő Mesekocsma az Insomnia kávézóban (Egyetem/Universitatii utca 2.). Az ingyenes meseesten közreműködnek a Tekergő Meseösvény és a Meseszó Egyesület mesemondói, a Tokos zenekar és Both Zsuzsa.

(Borítókép: A kolozsvári mesemondó csapat: Gregus László, Nádasdi Csilla Emese, Hajós Erika, Bedőházi Beáta)

varosnapokHirdetés