Mesepályázatot hirdetnek Méhes György emlékére

Mesepályázatot hirdetnek Méhes György emlékére
A Méhes György – Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség Méhes György-mesepályázatot hirdet magyar gyermekirodalmi művek születésének ösztönzésére – áll az alapítvány közleményében.

„Méhes György Kossuth-díjas alkotó jelentős meseírói tevékenysége, az egyetemes magyar művelődés és nemzettudat megtartóerejének kimunkálásában vállalt szerepe példaként szolgál a kortárs alkotóknak. Ezért új magyar gyermekirodalmi művek születésének ösztönzésére a Méhes György – Nagy Elek Alapítvány és a Magyar Írószövetség Méhes György-mesepályázatot hirdet” – írják a szervezők.

Kiemelik, a pályázatra azon alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamelyik magyarországi vagy határon túli reprezentatív írószervezetnek. A nevezés ingyenes és anonim, szerzőnként pedig csak egyetlen művel lehet pályázni. A pályaműveket a mehesgyorgypalyazat@gmail.com e-mail-címen fogadják.  

A pályázóktól korábban sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem publikált műveket várnak április 30-ig. Olyan alkotással lehet jelentkezni, amely foglalkozik a ma gyermekeinek kérdéseivel, természetszeretetre és együttérzésre ösztönöz, vagy történelmi eseményt dolgoz fel, továbbá a humor eszközrendszerét is sokrétűen használja. Az elbírálás kiemelt szempontja az irodalmi megalkotottság, érték – fogalmaz a közlemény.

A megbízott szakmai zsűri május 25-ig bírálja el a benyújtott műveket. A nyertes pályamunkák kihirdetésére június 9-én, ünnepi műsorral egybekötve kerül sor. Az első helyezett 500 ezer, a második helyezett 300 ezer, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forint jutalomban részesül.

A mesepályázat további részletei az alapítvány Facebook-oldalán böngészhetők.

Borítókép forrása: Facebook/Méhes György – Nagy Elek Alapítvány