Megtiltották az elektromos cigaretták reklámozását

Döntő házként megszavazta kedden a képviselőház az elektromos cigaretták, a Vape-típusú és a dohányhevítő készülékek, illetve a nikotinpárnák (pouch) reklámozását betiltó törvénytervezetet – közölte az Agerpres hírügynökség.

A jogszabályjavaslat 269 támogató és 2 elutasító szavazatot kapott, három képviselő tartózkodott. A tervezet a reklámtörvényt és az audiovizuális sajtót szabályozó törvényt módosítja.

Az RMDSZ keddi sajtóközleménye szerint a jogszabályjavaslat teljes körűen betiltja az elektromos cigaretták, a Vape-típusú és a dohányhevítő készülékek, illetve a nikotinpárnák kereskedelmi reklámozását. 

Előírásai szerint tilos a népszerűsítésük televíziókban és rádiókban, oktatási és egészségügyi intézményekben, valamint azok 200 méteres körzetében, kiskorúaknak szánt folyóiratokban, kiadványokban, mozikban és előadótermekben. 

Az előírások megszegése 50 ezer lejig terjedő bírságot von maga után.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Európai Unió (EU) országaiban élő csaknem 20 millió gyermek volt kitéve tavaly a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának; az uniós tagországok közül Romániában volt a legmagasabb az arányuk – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.
Gazdaság