Medvetámadás áldozata lett

Medvetámadás áldozata lett
Holtan találtak a hegyimentők egy Hargia megyei erdei házban egy embert, akit medve támadt meg - közölte a Salvamont hegyimentő szolgálat.

A Salvamont a Facebookon számolt be arról, hogy szombaton este a gyergyószentmiklósi Dancurás Hegyimentő Szolgálathoz medvetámadás következtében segélyhívás érkezett.

A szolgálat Facebook-oldalán található bejegyzés szerint a gyergyószentmiklósi hegyimentőket egy idős férfihez riasztották, aki feltehetően medvetámadás áldozata lett.

„Nyolcfős csapatunk nagyon hamar a helyszínre érkezett, annak ellenére, hogy a sérült megközelítése nem volt egyszerű. A rossz idő és a nehéz terepviszonyok is hátráltatták munkánkat. Végül egy erdei házban találtuk meg a sebesültet, akin sajnos, többszöri próbálkozás után sem tudtunk már segíteni. A sérülésekből ítélve az áldozat minden bizonnyal már több idővel a helyszínre érkezésünk előtt elhunyt. A nyomozó hatóságok kiérkezése után, a holttestet az aszfaltútig vittük, ahol átadtuk az illetékeseknek” – olvasható a Dancurás Hegyimentő Szolgálat bejegyzésében.

Információk szerint a tragédia a gyergyókilyénfalvi erdőn történt.

A rendőrségtől származó információk szerint a 69 éves férfi reggel távozott otthonról, feleségének pedig azt mondta, hogy a gyergyószentmiklósi piacra megy vásárolni. Mivel délután 4 órakor sem volt még otthon, felesége két falubelijével együtt keresésére indult a férfi erdei házához. Az eltűntet az erdei háztól 150 méterre, holtan találták meg. Az asszony és két segítsége bevitték a férjet a házba, abban a reményben, hogy sikerül újraéleszteni. A helyszínre érkező rendőrök, mentősök és hegyimentők azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A mentősök szerint a férfi sérüléseiből arra lehet következtetni, hogy egy nagyvad, valószínűleg medve oltotta ki az életét.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indítottak kivizsgálást.