Már csak 100 kilométer autópályát ígérnek idénre

Már csak 100 kilométer autópályát ígérnek idénre
Idén nagyjából 100 kilométer autópályát adnak át a forgalomnak, amiből az első 45 kilométert az elkövetkező két hétben – jelentette be hétfő este, a román közszolgálati televízió (TVR 1) műsorában Răzvan Cuc közlekedésügyi miniszter.

Mint mondta, az első körben, az év elején bejelentett 180 kilométer Narcis Neaga, az országos közútkezelő (CNAIR) volt igazgatójának a becslése volt, a nyilvános térben pedig voltak olyan hangok, amelyek 62 vagy 98 kilométert jeleztek előre. Cuc azt mondja, ezeket a számításokat is hivatalnokok végezték az irodákból, akik nem jártak az építőtelepeken.

Ami a Comarnic–Brassó projektet illeti, a közlekedési miniszter azt mondta, onnantól, hogy a kormány megtalálja a legjobb megoldást a kivitelezésre, két éven belül megépül. Cuc a román autóipari cégek bevonására helyezte a hangsúlyt, köztük Dorinel Umbrărescu üzletember vállalkozására, mondván, ezek korrekt munkát végeznek és időben. „Megvan a dokumentáció, megvan a környezetvédelmi engedély, kezdődhet a tervezés, majd kezdhetjük a munkálatokat” – fogalmazott Cuc a tévéműsorban.

Viorica Dăncilă miniszterelnök a hét végén bejelentette, mégsem köz- és magán-együttműködésben, hanem kormányzati pénzekből építik meg a Comarnic és Brassó közötti autópályát.