Mandorlinit várja (vissza) a Kolozsvári CFR 1907

Mandorlinit várja (vissza) a Kolozsvári CFR 1907
Bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, Ionuţ Varga tulajdonos sajtónyilatkozatai szerint 100%-os biztonsággal Andrea Mandorlini lesz az utódja a Dél-Koreában már be is iktatott Dan Petrescu vezetőedzőnek a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatánál.

Az információk szerint vasárnapra várják az olasz mestert Kolozsvárra a szerződés aláírására. Mandorlininak már korábban sikeres pályafutása volt a vasutasoknál 2009 novembere és 2010 szeptembere között, a kincses város együttese bajnoki címet, Román Kupát és Szuperkupát is nyert a regnálása idején. Emellett a 62 esztendős tréner csak játszott és edzett. A ravennai születésű Mandorlini szülővárosában kezdte ifiként, majd megfordult az FC Torino, az Atalanta Bergamo, az Ascoli, a Milánói Internazionale és az Udinese együttesénél. Edzőként a Manzzanese gárdájánál kezdte, majd az első CFR-es időszak előtt megfordult még a Triestina, Spezia, Vicenza, Atalanta, Bologna, Padova, Siena és Sassuolo csapatánál. A kolozsvári vasutasok akkori vezetősége egy nappal a svájci FC Bázel elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt menesztette. Mandorlini Olaszhonban folytatta, 2010–2015 között a Hellas Veronát a harmadosztályból az élvonalig vezette, majd edzette még a Genoát, a Cremonesét és legutóbb a Mantovát.

A vasutasokkal kapcsolatos hír, hogy bejelentették a 31 esztendős német–ghánai hátvéd, Christopher Braun távozását, a CFR 1907 és a Bukaresti Rapid megegyezett a játékos átigazolásáról. A hamburgi születésű védő megfordult még hazájában a St. Pauli II., Wilhelmshaven, VfB Oldenburg és SG Wattenscheid gárdájában, továbbá a holland Fortuna Sittard, a ciprusi OFI Kréta és a Botoşani-i FC csapatában. Braun 44 mérkőzésen lépett pályára a CFR 1907 színeiben (30 élvonalbeli meccsen, a Szuperkupa-döntőben, négyszer a Román Kupában és kilencszer a Konferencia Ligában), egy gólt lőtt (éppen a Rapid ellen a fővérosi Giuleşti Stadionban 3–1-re megnyert találkozón).

Borítókép: Az olasz edző hazájában a Hellas Veronánál érte el a legnagyobb sikereket