Magyar film nyerte a Temesvári Közép-Európai Filmfesztivál fődíját

Magyar film nyerte a Temesvári Közép-Európai Filmfesztivál fődíját
A legjobb film díját nyerte el a Temesvári Közép-Európai Filmfesztiválon Lőrincz Nándor és Nagy Bálint első mozifilmje, a Legjobb tudomásom szerint, amelyet decembertől vetítenek a magyarországi mozikban.

A Legjobb tudomásom szerint párkapcsolati dráma, amely Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével készült az NFI pályakezdő alkotókat támogató Inkubátor Programjában. A film világpremierjét Észak-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján, a Tallinn Black Nights-on tartották, azóta pedig számos filmfesztivál hívta meg programjába.

A Legjobb tudomásom szerint főszereplője egy fiatal házaspár: a feleséget egy éjszaka nemi erőszak éri, ám az ellentmondásos tanúvallomások miatt és bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, később azonban az eset feldolgozása próbára teszi kapcsolatukat.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint több fesztiválnyertes rövidfilm és sikeres videoklip után első közös mozifilmjét 2019-ben forgatta Mécs Mónika és Pataki Ági producerek vezetésével, az M&M Film és a Partnersfilm koprodukciójában, román részvétellel. A film forgatókönyvét Lőrincz Nándor jegyzi, az operatőr Nagy Bálint, a zeneszerző Fodor Attila, a vágó pedig Gothár Márton volt.

A Temesvári Közép-Európai Filmfesztiválon a legjobb forgatókönyvnek járó díjat Ilja Zofin kapta a Perzsa nyelvleckék (Persian Lessons) című háborús filmdrámáért, amelyet Vadim Perelman rendezett, a legjobb rendező díját Hüseyin Tabak kapta Gipsy Queen című filmjéért, a legjobb rövid diákfilmért járó Radu Gabrea-díjat pedig Andrei Olănescu Vânătoarea de cerbi című alkotásának ítélték oda.

(Borítóképen a film készítői, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint a díj átvételekor)