Ma délután folytatódnak a koalíciós tárgyalások

Ma délután folytatódnak a koalíciós tárgyalások
Folytatják ma a koalíciós tárgyalásokat a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselői

A PNL első alelnöke, Lucian Bode péntek este azt nyilatkozta az Antena 3 televíziónak, hogy ma 14 órától ülnek össze ismét tárgyalni.

A tervek szerint véglegesítik a kormányprogramot és a koalíciót alkotó pártok közötti politikai megállapodást is. Utóbbi dokumentumban lefektetik a koalíció működésének alapelveit, pontosan leszögezik a miniszterelnök-csere dátumát, megszabják, hogy hány minisztériumot kapnak az egyes alakulatok, és azt is, hogy miként rendezik majd a koalíción belüli esetleges nézeteltéréseket.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

“Jobb pályán” a mottója az idei Tusványosi nyári szabadegyetemnek, amelyet július 23– 28. között tartanak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartják a mostani politikai körülmények között is azt az elvet, hogy jobb párbeszédet folytatni, mint konfrontációba bocsátkozni. Tusványos fő ereje, hogy mindig is a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja – állapította meg. Úgy látta, rég volt olyan nagy szükség a gondolkodásra, a politikai kérdések elemzésére, mint most.
Belpol