Lépéselőnyben Zilah

Lépéselőnyben Zilah
A férfi röplabda Román Kupába lépéselőnybe került a Zilahi MRK csapata, amely az első találkozón 3:1 (23, 20, –26, 23) legyőzte a Nagybányai Ştiinţa Explorări együttesét.

ERKEDI CSABA

A végeredmény ellenére szoros volt a küzdelem a Román Kupa negyeddöntője első találkozóján, amelyet a Meszes-alji sportcsarnokban rendeztek. Nem kellett sok, hogy bemelegedjen a közönség, hiszen majd mindegyik szettben fej-fej mellett haladt a két csapat, felváltva vezettek.

Ha a bajnokságban nem éppen a várakozásnak megfelelően szerepelnek a máramarosiak, a kupában minél előbbre szeretnének eljutni. Nagy elhatározással kezdték a mérkőzést, mindegyik szettben vezettek, és csak a hazaiak nagyobb összpontosítása (mondhatni szerencséje) határozta meg a negyeddöntő első összecsapását. Február 8-án, a visszavágón még lehet meglepetés, a Gutin alji gárda mestere, Marius Botea ki is jelentette mindjárt a szilágysági vereség után „otthon behozhatjuk a hátrányt, és 3:0-ra is nyerhetünk!” A nagybányaiaknál ezúttal is jól szerepelt Kaszap Tamás, Nagy Csaba és Kovács Zoltán. Rájuk továbbra is számit Marius Botea edző.

A Román Kupa másik mérkőzésén: • Krajovai U MSC–Galaci Arcada 1:3.