Lengyel migránsválság - EU-biztos: az uniós erőfeszítések sikerrel járnak

Lengyel migránsválság - EU-biztos: az uniós erőfeszítések sikerrel járnak
Az Európai Unió erőfeszítései a lengyel-fehérorosz határon kialakult migránsválság megoldására sikerrel járnak, minden fronton előrelépést lehet tapasztalni - jelentette ki Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság alelnöke a libanoni fővárosban, Bejrútban adott sajtónyilatkozatában.

A migrációs ügyekkel is foglalkozó Szkínász azért látogatott Bejrútba, hogy a helyi vezetőkkel tárgyaljon a válság megoldásáról, és tájékoztassa őket arról, hogy Fehéroroszország - válaszul az uniós szankciókra - hamis ígéretekkel kívánja a közel-keleti migránsokat Minszkbe csalni, hogy aztán az EU határain sorsukra hagyja őket.

Az alelnök köszönetét fejezte ki a török légi közlekedési hatóságoknak, hogy kérésükre a Belavia fehérorosz légitársaság péntektől nem vesz fel iraki, szíriai és jemeni állampolgárokat Törökországból Fehéroroszországba induló járataira. Azt is bejelentette, hogy a török légitársaságok Minszkbe tartó járatait egy időre felfüggesztik. Szkínász hozzátette: az EU készen áll arra, hogy a jövő héten elfogadja immáron az ötödik szankciós intézkedéscsomagot a fehérorosz rezsim ellen.

A bizottsági alelnök Bejrútból az iraki és a török fővárosba utazik, hogy az ottani vezetőkkel is tárgyalásokat folytasson a fehérorosz határnál kialakult helyzet megoldása érdekében.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei