Látványos takarítóhadjárat Torda közterületein

Látványos takarítóhadjárat Torda közterületein
Hemzsegő csapatok lepték el nemrég Torda közterületeit több ízben is: miután a hónap elején az egykoron gyártelepként szolgáló Nicolae Teclu utcát takarították ki az évek alatt szertedobált és a területen törvénytelenül tárolt szeméttől, gumiabroncsoktól, üveg-, textil- és műanyaghulladéktól, a napokban az üveggyári közterületet takaríttatta ki az önkormányzat. A város egyik ipari része tisztaságban immár méltó az utca végén felsejlő Tordai hasadék látványához. Vajon meddig? A hatóságok intenek és reménykednek.

Kedden megtöltöttek egy hulladékkompaktáló autót az üveggyári övezetben összegyűjtött szeméttel, valamint további ötvenzsáknyi műanyagpalack és különféle csomagolóanyag gyűlt össze. A helyi közterület-fenntartó szolgálat csapataihoz és a szociális segélyben részesülőkhöz negyven önkéntes is társult a nagyszabású takarítóakcióban. Az összegyűjtött hulladékot átadták a város hulladékkezelésével megbízott Supercom cégnek.

Augusztus elején hasonló csapattal takarították a közterületeket a Nicolae Teclu utcában. Az utcát is felseperték és szemeteskukákat szereltek fel, majd a Prival cég karbantartási munkálatokat végzett a zöldövezeteken. A nagyszabású takarítás a környezetvédelmi alap Kitakarítjuk Romániát elnevezésű országos kampánya részeként központi támogatásban részesül. Ezzel együtt az önkormányzat igyekszik a lakosság hozzáállását, magatartását jó irányban megváltoztatni, hogy mindannyian hozzájáruljanak a közterületek tisztán tartásához.

„Ezeknek a területeknek a kitakarítása nagyon sok munkával jár, az pedig, hogy egyesek továbbra is törvénytelenül tárolják a szemetet, a változásból nem kérő elkövetők nemtörődömségét és jóérzésének hiányát igazolja. Annak érdekében, hogy megállítsuk ezeket a felelőtlen cselekedeteket, felkértük a helyi rendőrséget, intenzívebben ellenőrizze ezeket a városrészeket, de emlékeztetünk mindenkit, hogy nem ez jelenti a normalitást. Folyamatos ellenőrzés nélkül is tiszteletben kell tartanunk minden érvényes törvényt (beleértve a jóérzés diktálta örökérvényű szabályokat)” – olvasható a Tordai Polgármesteri Hivatal közösségi oldalán közzétett posztban.