Közönségszavazás a centenáriumi arculat kiválasztására

Közönségszavazás a centenáriumi arculat kiválasztására
Közönségszavazást hirdetett a Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma Erdély és Románia egyesülése 2018-as centenáriuma arculatának a kiválasztására.

A kulturális tárca az egyesülés centenáriumának 13 arculattervét tette közzé az interneten szerdán azzal a felhívással, hogy a honlap látogatói is vegyenek részt az arculat kiválasztásában. A minisztérium és a reklámszakma szervezeteinek a közös felhívására három reklámügynökség készített és ajánlott fel ingyenesen összesen 13 arculattervet. Ezek megtekinthetők a http://centenar.cultura.ro/logo honlapon, ahol vasárnap estig szavazni is lehet rájuk.

A 13 arculati tervet egy szakmai zsűri már kedden értékelte. A nyertes arculat kiválasztásánál a szakmai zsűri által megítélt pontszám 75 százalékban, az internetes közönségszavazás eredménye pedig 25 százalékban számít.

"Az 1918-as nagy egyesülés és a nemzet egyesítéséért folytatott háború centenáriuma minden román ünnepe, ezért mindenki számára meg kell teremteni a lehetőséget arra, hogy beleszóljon az ünnepség arculatának a kiválasztásába" - áll a román kulturális tárca mai közleményében.