Közeleg az immár 16. Adventi Sokadalom!

Adventi Sokadalom
Az Életfa Családsegítő Egyesület, a Kolozsvár-Belvárosi Unitárius Egyházközség és a Szabadság napilap idén is megszervezi – immár 16 alkalommal – az Adventi Sokadalmat, amelyre szeretettel várnak-várunk kicsiket és nagyokat a már megszokott helyszínen, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumban, december 16-án, szombaton 10 és 16 óra között.

Az idei sokadalom egyik fénypontja a látogatók által otthon készített és behozott mézeskalács-házak versenye lesz, reméljük, együtt sikerül majd belőlük adventi „mézesfalunyit” kiállítani. Az alkotásokat megtekintők szavazatai alapján a legtetszetősebb házikó alkotója közönségdíjban is részesül; a házikókat ezután haza lehet vinni, de felajánlhatóak a jótékonysági tombolára, amelynek bevételével a szervezők Boros Olivér kezelési költségeit pótolják.

Aki a versenyre be szeretne nevezni, illetve hozzá szeretne járulni egy házikóval a mézeskalács-falu létrehozásához, szándékát az esemény Facebook-oldalán, a Beszélgetések fül alatti beharangozónál található űrlap kitöltésével közölheti a szervezőkkel, leegyszerűsítve a helyi „regisztrációt”. 

Idén sem maradnak el a már megszokott programjaink sem: lesz adventi dúdoló és betlehemezés, fotóstúdió, ismerkedős társasjáték, kézimunka foglalkozások, kézműves- és könyvvásár, kreatív rajzolás és még sorolhatnánk. Nem hiányzik a büfé sem, az esemény jótékonysági standjánál pedig Boros Olivért lehet támogatni, illetve a tombolára felajánlott mézeskalács házakból származó bevételt is erre a célra fordítják a szervezők.

A 16. Adventi Sokadalom tervezett programja szerint (a kisebb változások jogát a szervezők fenntartják) az esemény 10 órakor az adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásával és a rövid „hivatalos” megnyitóval kezdődik, a mézeskalács-házakat a büfé-teremben lehet leadni ettől kezdve 11 óráig. Ezután termek szerint lehet választani majd a foglalkozások közül, a legkisebbeknek, azaz a 0-3 éves gyerekeknek és szüleiknek „fenntartott” teremben így 11 és 12 óra között Nagy Tünde vezetésével ringató foglalkozás, majd 13 órától adventi dúdoló lesz Kingricával.

Képalá: Készíts el te is álmaid mézeskalács-házikóját a 16. Adventi Sokadalomra!
Készíts el te is álmaid mézeskalács-házikóját a 16. Adventi Sokadalomra!

A Belvárosi Unitárius Egyházközség termében kézimunka foglalkozásokra várják az érdeklődőket, 10–12 óra között az Unitárius Bölcsőde, 12–14 óra között az Unitárius Óvoda, 14–16 óra között az unitárius egyházközség vasárnapi iskolája szervezésében. 

A Horg&Bog-gal és a Kétágú templom asszony-lány körével 10:15–16 óra között lehet majd karácsonyi díszeket horgolni és bogozni, 11–12 óra között pedig a Korzo Egyesület mutatja be a Kolozsvári színezőt, de karácsonyi kollázskészítés is szerepel a programjukban. A könyvbemutató kapcsán a kiadvány szerzőivel, Barazsuly Viktóriával és Újvári Dorottyával, valamint az illusztrátorral, Hatházi Rebekával Bárdos Réka tanítónő beszélget.

A 7-10 éveseket kreatív rajzos foglalkozásra (is) várjuk 12–14 óra között; a foglalkozás vezetőjének, Szucher Ágnes irányításával vastagpapírból fehér akrilfestékkel díszített mesebeli mézeskalácsház-fűzért lehet majd készíteni. A Betlehemes teremben 10 órától a Báthory István Elméleti Líceum 5C osztályának, majd 11 órától a János Zsigmond Unitárius Kollégium 6. osztályos Csillagok és Napkeleti Bölcsek csillagénekes csoportjainak előadását lehet megnézni. 

A Napsugár-Szivárvány teremben 11–13 óra között interaktív mesefüzetbe „lapozhatunk bele” – itt bemutatókkal és kirakósokkal várják a gyerekeket, akik bekuckózhatnak, és együtt lapozhatják a Napsugárt, Szivárványt, de a Sárkány-Napsiba is bekukkinthatnak, továbbá megismerkedhetnek Robot Robi kalandjaival és a meglepetés-vendégekkel.

Nem marad el a fotóstudió sem, amelyben a Károly Miklós Photography készít karácsonyi családi képeket (a fotózás időtartama családonként 20 perc, ára 120 lej, időpontfoglalás és egyéb információk a 0742 400 160-as telefonszámon). 

Az egész napos programpontok közül megemlítjük a kalotaszegi kistermelők kóstolóval egybekötött termékbemutatóját, a földszinten és az emeleti folyosókon zajló kézműves- és könyvvásárt, no meg a büfé is végig nyitva lesz.

Találkozzunk tehát szombaton, december 16-án az Apáczai Csere János Elméleti Líceumban, és hangolódjunk együtt, meghitten a közelgő karácsonyra!