Közel 900 jogosítványt vontak be egy nap alatt

Csaknem kilencszáz járművezetői engedélyt vont be a rendőrség szerdán, ezek közül 86-ot alkohol, tizenhármat tiltott szerek hatása alatti vezetés miatt, emellett elvették több mint négyszáz jármű forgalmi engedélyét – tájékoztatott csütörtökön a belügyminisztérium az Agerpres hírügynökség szerint.

A közlés értelmében 916 lehetséges bűncselekményről kaptak bejelentést a rendőrök, és 188 bűnelkövetőt értek tetten. Ugyanakkor 37 személy ellen alkalmaztak kényszerintézkedést, s elfogtak 24 országos vagy nemzetközi körözés alatt álló személyt. A rendőrök és csendőrök több mint 4,9 millió lej értékben róttak ki bírságot.

A katonai tűzoltók 1268 esetben nyújtottak sürgősségi egészségügyi ellátást, 60 tűzesethez riasztották őket, műszaki mentésre 11 esetben volt szükség. A belügyi szervek helikoptereinek 16 küldetésük volt az elmúlt nap, tizenegy személyt mentettek ki.  

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Ezekben a napokban emlékezünk arra, hogy idén 25 esztendeje annak a történelmi látogatásnak, amelyet Szent II. János Pál pápa tett 1999. május 7–9. között Romániában. Személyében első ízben látogatott el Krisztus földi helytartója, a katolikus egyház feje többségében ortodox vallású országba.
Közhír