Közel 1140 könyvtár felújítására és felszerelésére lehet pályázni

Közel 1140 könyvtár felújítására és felszerelésére lehet pályázni
A városi és vidéki könyvtárak digitalizálására, korszerűsítésére, illetve a könyvtárak olyan központokká alakítására írnak ki pályázatot, ahol a fiatalok megtanulhatják hozzáértően, biztonságos kezelni a digitális eszközöket, online platformokat. – derül ki az RMDSZ hírleveléből.

Azt remélik, hogy ezáltal vonzóvá teszik a gyermekek, fiatalok számára a könyvtárakat, illetve modern, biztonságos és barátságos környezetet biztosítanak számukra, ahol megszerethetik az olvasást.

 A támogatásra megyei tanácsok, illetve a megyei tanácsok és helyi városi, megyei, vidéki könyvtárak között létrejött partnerségek, konzorciumok pályázhatnak.

Az Országos Helyreállítási Tervből megvalósuló pályázatból 5 központi megyei könyvtár épületének felújítására és felszerelésére, 100 vidéki, önkormányzati (beleértve a megyei) vagy városi könyvtár felújítására, bővítésére és felszerelésére, 1030 könyvtár számítástechnikai eszközeinek cseréjére/ korszerűsítésére van lehetőség.

A Kutatási, Digitalizálási és Innovációs Minisztérium által kiírt támogatásra március 13-ig lehet pályázni a következő linken.