Körpanorámás virtuális látogatás a válaszúti Bánffy-kastélyban

Körpanorámás virtuális látogatás révén a nagyközönség betekintést nyerhet a frissen felújított válaszúti Bánffy-kastélyba és parkjába - olvasható az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének sajtóközleményében.

Tudatják: az érdeklődők ide kattintva a vagy a megyei önkormányzat honlapján, európai uniós beruházások, a Bánffy-kastély műemlékegyüttesének felújítása menüpont alatt tekinthetik meg az informatikai alkalmazást.

A november 24-án átadott, Kolozs megye egyik építészeti gyöngyszemének számító válaszúti Bánffy-kastély visszanyerhette régi pompáját a több mint 11,5 millió euró értékű helyreállítási munkálatok nyomán, amelyet európai uniós és saját forrásokból finanszírozott a Kolozs megyei önkormányzat.

„Igazi sikertörténet a válaszúti Bánffy-kastély felújítása, amely a térség egyik kulturális központjává válhat, ezt észleljük a rengeteg kérés révén is, amely látogatás vagy rendezvényszervezés céljából iktattak az elmúlt időszakban. Addig is, míg tavasszal hivatalosan is megnyitjuk a nagyközönség előtt az épületegyüttest, megcsodálhatják virtuális séta keretében a fentebb említett oldalak valamelyikén” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.