Könnyített feltételekkel válthatják ki CTP-bérleteiket a szászfenesiek

utazási kártya
A Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat (CTP) tájékoztatja a Szászfenesen állandó lakhellyel rendelkező nyugdíjasokat, véradókat, egyetemi hallgatókat, akik ingyenes vagy kedvezményes közszállítási bérletre jogosultak, hogy február 1-jétől nem kell igazolást vinniük a polgármesteri hivataltól a bérleteik kiváltásához. A CTP arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a vállalat jegyirodáiba a szükséges iratokkal.

A Szászfenesen állandó lakhellyel rendelkező nyugdíjasok ingyenes, metropoliszövezetben érvényes bérletben részesülnek. Ehhez be kell mutatniuk az eredeti személyazonossági igazolványukat, az eredeti nyugdíjazási határozatot vagy az utolsó nyugdíjszelvényt, a már létező kártyát (ha már eddig is rendelkeztek ilyen utazási kártyával). Ha most kapják kézhez az első kártyájukat, akkor a vállalat irodáiban nyomtatványt kell kitölteni a kártya kibocsátásáért. 

A véradók, akik állandó lakhellyel vagy munkahellyel rendelkeznek Szászfenes községben, 50 százalékos kedvezményben részesülnek az alábbi bérletek igénylésekor: a Szásfenes/Florești, Tăuţi – Kolozsvár közötti járatokra és még egy kolozsvári járatra, továbbá a Magyarlóna – Kolozsvár közötti járatokra és még egy kolozsvári járatra. Nekik az eredeti személyazonossági igazolványt, a szászfenesi munkahelyet tanúsító igazolást (ha a kérelmező nem rendelkezik állandó szászfenesi lakhellyel), a véradóközpont által kibocsátott eredeti igazolást, a már létező kártyát (ha már eddig is rendelkeztek ilyen utazási kártyával) kell bemutatniuk. Ha most kapják kézhez az első kártyájukat, akkor a vállalat irodáiban nyomtatványt kell kitölteni a kártya kibocsátásáért. 

Az egyetemi alapképzésben, mesteri képzésben részesülő hallgatók és a 30. életévüket be nem töltött doktoranduszok, akik kolozsvári egyetemeken tanulnak nappali tagozaton, ám állandó szászfenesi lakhellyel rendelkeznek, 10 százalékos kedvezményben részesülnek a Szászfenes/Florești, Tăuţi – Kolozsvár közötti járatokra és még egy kolozsvári járatra, továbbá a Magyarlóna–Kolozsvár közötti járatokra és még egy kolozsvári járatra. Nekik az eredeti személyazonossági igazolványt, az egyetem által a folyó tanévre láttamozott leckekönyvet, a már létező kártyát (ha már eddig is rendelkeztek ilyen utazási kártyával) kell bemutatniuk. Ha most kapják kézhez az első kártyájukat, akkor a vállalat irodáiban nyomtatványt kell kitölteni a kártya kibocsátásáért. 

A CTP emlékezteti a lakosokat, hogy minden iskolás ingyenesen utazik a helyi és a metropoliszövezetben közlekedő járatokon, ha feltöltötték a bérletet az utazási kártyára. Az iskolások a vállalat jegyirodáiban tölthetik fel ingyenes utazásra feljogosító kártyájukat, ha ezt még nem tették meg a 2023-2024-es tanévben. Az iskolásoknak az eredeti személyazonossági igazolványt vagy a születési bizonyítvány másolatát, az idei tanévben láttamozott ellenőrzőt (vagy igazolást, igazolványt), a már létező kártyát (ha már eddig is rendelkeztek ilyen utazási kártyával) kell bemutatniuk. Ha most kapják kézhez az első kártyájukat, akkor a vállalat irodáiban nyomtatványt kell kitölteni a kártya kibocsátásáért. 

A Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat jegyirodái és ügyfélfogadási időpontjai változók. A központban a Román Opera melletti jegyiroda, a Hunyadi/Stefan cel Mare tér 16-17. szám alatt, hétfőtől péntekig 6-21:30 óra között, a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnak a Mócok/Motilor utca 7. szám alatti kirendeltségénél hétfőtől szerdáig és csütörtökön 8:30-16:15 óra között, míg csütörtökön 8.30-18.15 óra között, az Unió/Memorandumului utca déli oldalán álló bódéban hétfőtől péntekig 6-21:30 óra között lehet utazási kártyákat feltölteni. A CTP Magyar/21 Decembrie 1989 utca 79A szám alatti székhelyén hétfőtől péntekig 6-21 óra között, illetve a Hóstát/Mărăşti negyedben a Szamosfalvi/Aurel Vlaicu utca 3. szám alatti bódéban 5:30-21:30 óra között, a Monostor negyed végén a Bucsony/Bucium utcai végállomáson álló bódéban hétfőtől péntekig 05:30-21:30 óra között, a Minerva üzletház környékén levő bódéban hétfőtől péntekig 6-21:30 óra között, a Hajnal/Zorilor negyedben a Kert/L. Pasteur utca 60. szám alatti polgármesteri kirendeltségnél hétfőtől szerdáig 8-15:45 óra között, csütörtökön 8-17:15 óra között és pénteken 8-14:15 óra között lehet bérletet igényelni. Ugyanilyen órarend szerint lehet kiváltani a bérleteket a Donáth negyedi polgármesteri hivatal kirendeltségénél az Álmos/Alexandru Vlahuță  utca 46-47. szám alatti épületben. Az Irisz negyedben a Korvin/1 Mai téren levő CTP-bódéban hétfőtől péntekig 7:30-15.30 óra között, illetve az Állomás/Garii tér déli oldalán levő CTP-bódéban hétfőtől péntekig 6-21:30 óra között bocsátják ki a bérleteket.