Konferencia Ligáért játszhat a Kolozsvári U FC

Anselmo, labdarúgó, gólöröm
Anselmo duplája döntött – FOTÓ: FACEBOOK/FCUCLUJ
Vasárnap rendezték az utolsó nemzetközi kupaselejtezőért folytatott harc alsóházi selejtezőjét, amelyen a romániai labdarúgó élvonal 8. és 10. helyezettje, a Galaci Oţelul és a Kolozsvári U FC mérkőzött meg. A Duna-parti összecsapást a fekete-fehérek nyerték 2–0 (0–0) arányban, így a Konferencia Ligáért Ioan Ovidiu Sabău együttese vívhat meg a Szuperliga harmadik (vagy negyedik) helyezettjével.

A fura szabályozás eredményeképpen az UEFA-licenccel rendelkező két legjobb együttes vívhatta a csatát, és nem például a 7. helyen végzett Aradi UTA vagy a 9. Nagyszebeni AFC Hermannstadt.

A mintegy 11 ezer néző előtt rendezett találkozót a fogarasi Marian Barbu vezette. A gólokat az 58. percben beállt argentin csatár, Federico Anselmo szerezte a 62. és 73. percben, a zsombolyai (Temes megye) születésű Pap Eduárd kapus mindkét esetben tehetetlennek bizonyult. Anselmo az első találatnál a horvát Ante Roguljicstól, a másodiknál Robert Silaghitól kapta a gólpasszt.

Az U FC litván kapusa, Edvinas Gertmonas remekül védett, de a 29. percben előbb negatív hőssé vált, amikor a portugál Samuel Teles ellen szabálytalankodott, és a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est a szerb csatár, Anesz Rusevics végezte el, Gertmonas azonban kijavította hibáját, kivédte a gyenge, középre tartó lövést.

A találkozó hosszabbításperceiben az U FC-nél az élvonalban debütált a fiatal Darius Suciu.

Ioan Ovidiu Sabău csapata: Edvinas Gertmonas – Gabriel Oancea, Lucas Masoero, Thalisson Kelven Da Silva, Alexandru Chipciu – Robert Silaghi (77. perc Alin Chinteş), Gabriel Simion, Ovidiu Bic (57. perc Roger Rodrígues), Valentin Gheorghe (57. perc Federico Anselmo) – Ante Roguljics (76. perc Kevin Doukouré Grobry), Dan Nistor (91. perc Darius Suciu); fel nem használt cserék: Andrei Gorcea – Bogdan Mitrea, Alin Techereş, Ștefan Pănoiu, Antonio Suciu.

Az Oţelul ebben az idényben korábban egyik mérkőzést sem vesztette el az U FC ellen. A Dorinel Munteanu edzette galaciak sorozatban második esélyüket is elszalasztották a KL-harcért, mivel a hét közepén a kupadöntőben is alulmaradtak 11-es rúgások után.

Május 26-án vasárnap este nyolckor rendezik a Konferencia Ligáért a találkozót, amelyen az egyetemisták ellenfele a 3. helyezett Krajovai Universitatea lesz – ha az európai szövetség netán nem adna engedélyt indulásra a Román Kupa-győztes Vajdahunyadi Corvinnak, akkor viszont a Konstancai Farullal játszik. Bármilyen esetben a felsőházi együttes a pályaválasztó.

Eredmény, selejtező a Konferencia Ligáért, első szakasz: • Galaci Oţelul–Kolozsvári U FC 0–2 (gól: Federico Anselmo 2 – 62. és 73. perc; az Oţelul játékosa, Anesz Rusevics a 29. percben 11-est hibázott).