Költségvetés-kiigazításról döntött a Kolozs Megyei Tanács

A magyarszováti általános iskola megrongált tetőzetének sürgősségi javítási munkálataira 250 ezer lejt különítenek el
Költségvetés-kiigazításra vonatkozó határozatot fogadott el keddi rendes ülésén a Kolozs megyei önkormányzat, 59,4 millió lejes többletösszeg elosztását hagyták jóvá a jövedelemadó áfájából visszaosztott összegből.

A Kolozs megyei szociális és gyermekvédelmi igazgatóság részére 6,9 millió lejes többletösszeget szavaztak meg védett házak felszerelésére, illetve a kolozsvári szociális központ és récekeresztúri öregotthon részére. Továbbá 28 millió lejes kiegészítést hagytak jóvá az uniós forrásokból megújuló megyei utak korszerűsítési munkálatainak befejezésére, ide tartozik a tordaszentlászlói út is. 

A magyarszováti általános iskola megrongált tetőzetének sürgősségi javítási munkálataira 250 ezer lejt különítenek el a Kolozs megyei önkormányzat tartalékalapjából. A Samus speciális szakiskola részére 355 ezer lejt, a bánffyhunyadi speciális iskolának 300 ezer lejt szavaztak meg a sportterem és udvar korszerűsítésére, illetve javítási munkálatokra. A gyermekpszichiátria részére 620 ezer lejt, míg a Leon Daniello tüdőkórház részére is 200 ezer lejes többletösszeget hagytak jóvá. 

A megyei úthálózat karbantartási és hóeltakarítási munkálataira további 15 millió lejes kiegészítést szavaztak meg. 

„Jelentős összegekkel egészítettük ki a szociális, egészségügyi és oktatási szféra pénzalapját. Emellett a megyei úthálózat korszerűsítése is az egyik legfontosabb célkitűzésünk, a mai ülésünkön is hangsúlyos pénzügyi támogatást szavaztunk meg erre a célra, például a tordaszentlászlói út munkálatainak befejezésére. Örülök, hogy a többségében magyarlakta Magyarszovát község segítségére lehetünk és támogathatjuk az általános iskola tetőzetének javítását, hiszen 121 gyermek tanul az intézményben és minden eszközzel támogatjuk a legjobb infrastrukturális feltételek biztosítását” – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.