Kolozsvári Innovációs Napok – terítéken a digitális forradalom

Kolozsvári Innovációs Napok – terítéken a digitális forradalom
Digitalizáció, ipar, urbanizáció és fenntarthatóság témákról is vitázhatnak a Kolozsvári Innovációs Napok résztvevői május 24–25-én kolozsvári, romániai és nemzetközi meghívottakkal közösen. A Kolozsvári IT Klaszter és partnerei által szervezett 5. innovációs napok témája a Digitális forradalom.

A rendezvényen a globális szinten aktuális témákról is tájékozódhatnak az érdeklődők, így kibernetikai biztonság, megújuló energiaforrás, robotika vagy okos közösségek témák is terítékre kerülnek, neves hazai és külföldi szakértők előadásaiban.

A romániai előadók között szerepel Emiliana Dovan (Telekom), Florin Jianu (CNIPMMR igazgatója), Lucia Morariu (Eximtur főigazgatója), Mihai Talpos (Informális IT Iskola vezérigazgatója), Nicolae Burnete (Kutatási és Innovációs Minisztérium), míg a nemzetközi szinten elismert meghívottak közül Alessandro Guarneri (SAP NETWEAVER Solution Architect), Carlos Fernandez Bandera (Navarroi Egyetem), Rasmus Larsson (ITSME ESELEKTRO), David Wallom (Oxfordi Egyetem), Heiko Vainsalu (Roksnet Solutions OÜ) neve olvasható a programban.

A kétnapos rendezvény programjában nemcsak plenáris előadások, hanem különböző specifikus témák köré épített műhelyfoglalkozások és kapcsolatépítő események is helyet kaptak.

– A Kolozsvári Innovációs Napok idei kiadását Digitális Forradalom szlogennel szervezték meg. Sikerült elhozni Kolozsvárra néhány olyan személyt, akik a digitalizáció, urbanizáció, fenntartható közösségek létrehozása témákban a trendeket diktálják úgy a hazai, mint nemzetközi szinten. Igyekszünk a legjobbaktól tanulni, és arra törekszünk, hogy lehetőséget teremtsünk a helyi vállalkozók számára az új fejlődési perspektívák megismerésére – mondta el a rendezvényről Stelian Brad, a Kolozsvári IT Klaszter elnöke.

További információk és a rendezvény részletes programja elérhető a http://clujinnovationdays.com/ weboldalon.