Két röplabdaforduló Kolozs megyei vereségekkel

Két röplabdaforduló Kolozs megyei vereségekkel
A férfi röplabda A1-osztályban két fordulót is lebonyolítottak, a Kolozs megyeieknek pedig nem sok babér termett: minden mérkőzést vesztesen végeztek.

 (erkedi, póka)

A Lőtei Rómeó edzette Kolozsvári Universitatea Sportklubra két nehéz mérkőzés várt, a ploieşti-i vendégszereplés és a galaciak elleni meccs eredménye egyaránt vereség, s mindössze egyetlen nyert játszma.

A 10. fordulóban a bajnoki babérokért küzdő Tricolorul ellenében mondhatni az első szettben állta a sarat a kolozsvári együttes (azt szinte meg is nyerte), a vége mégis sima vereség lett: 3:0 (23, 16, 10). A következő menetben a hétvégén a Galaci Arcada következett, a Horia Demian Sportcsarnokban már sikerült játszmát is nyerni, de ez nem volt sok a boldogsághoz: 1:3 (–16, –15, 20, –15).

A Dési Egyesülés az Arcada ellen kezdett idegenben. A hétköziben a Duna sportcsarnokban szerepeltek az idei őszön valósággal megtáltosodott együttes ellen. A hazaiaknál két volt dési játékos is pályán volt. Andrei Spânu válogatott röplabdázó éppen a Dési LAPI ifiegyütteséből indult el sikeres pályafutására, míg Radovics Nemanja szerb játékos ezelőtt három évvel erősítette a Szamos-parti gárdát.

A bolgár Sztojan Martin (a nemrég megszűnt  Konstancai Tomis volt mestere) alakulatának nem volt különösebb gondja a désiek ellen, 3:0 (21, 19, 17) volt a végeredmény (érdekes módon mindhárom szett 24 percet tartott).

Victor Lazăr és Szilágyi Tibor edzők csapata Galacról nem jött haza, hanem folytatta útját Krajovára, ahol a bajnok U MSC ellen lépett pályára a 11. fordulóban. Eredetileg Désen kellett volna lebonyolítani a mérkőzést, de a Román Röplabda Szövetség (FRV) engedélyével a találkozóra az oltyán város sportpalotájában kerül sor. A kocka majd fordul a bajnokság utolsó fordulójában, amikor majd az erdélyi város ad otthont a két együttes közti meccsnek.

A bajnoktól is simán kikaptak a désiek, végeredmény: 3:0 (11, 21, 24).

A Dési Egyesülés az utóbbi esztendők leggyengébb őszi idényét zárta. Szombaton a visszavágás reményével utaznak Kolozsvárra az Universitatea elleni találkozóra. Nagy meglepetésre a bajnokság első fordulójában a désiek hazai pályán 3:0-ra kikaptak a főiskolásoktól.

A többi eredmény, 10. forduló: • Krajovai U MSC–Bákói Ştiinţa 3:2 • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK 3:0 • Zilahi MRK–Karánsebesi SE 3:0 • Bukaresti Steaua–Bukaresti MSC 3:0. 11. forduló: • Karácsonkő–Zilah 0:3 • Buk. MSC–Tricolorul 3:2 • Karánsebes–Steaua 1:3 • Bákó–Nagybánya 1:3. A táblázaton: 1. Zilah 28 pont (32:10), 2. Steaua 28 (30:10), 3. Arcada 28 (30:12), …, 10. DÉS 7 (13:30), 11. KOLOZSVÁR 7 (11:27).