Későn ébredtek a dési röplabdázók

Későn ébredtek a dési röplabdázók
A férfi A1-osztályú röplabdabajnokság 20. fordulójában nehéz kiszállásuk volt a désieknek Prahova megye székhelyén, a Tricolorul otthonában ebben a bajnokságban csak a Galaci Arcada győzött. Az Egyesülés csúfos vereségét az Universitatea kisiklása is követte.

(erkedi, póka)

A nemrég felújított és bővített Olimpia sportpalotában leégtek a Dési Egyesülés röplabdázói, akik rég nem szerepeltek ilyen gyengén. Az első két szettben a hazaiak könnyedén nyertek 25–12, illetve 25–14 arányban. Nem csoda ha a harmadik játszmában már nem nagyon erőltették meg magukat a ploieşti-iek, igen ám de ekkor „feltámadtak” a vendégek, elkezdtek eredményesebben játszani, s nem sok hiányzott, hogy megnyerjék a harmadik játszmát. Végül is a prahovaiak nagy nehezen ebben a „felvonásban” is győztesen kerültek ki, de nagyobb erőfeszítés árán. Maga az eredmény is (27–25) sokat mond a játszma alakulásáról. A Tricolorul gárdájában egy volt dési röplabdázó is szerepelt, az argentin Imhoff Cristian Luis, aki ezelőtt két évvel még az Egyesülés színeiben tűnt ki.

Végeredmény: • Ploieşti-i Tricolorul LMV–Dési Egyesülés 3:0 (12, 14, 25).

Március 8-án, szerdán, a 21.hétközi fordulóban Désnek újból nehéz ellenfele lesz. A sétatéri sportcsarnokban a jó képességű Galaci Arcada együttesét fogadja az Egyesülés. A vendégeknél nagy változások voltak a múlt napokban, többek között edzőcsere is történt, hat hónap után a klub menesztette a bolgár Martin Sztojev trénert.

Kolozs megye másik képviselője, a Kolozsvári Universitatea Sportklub a fővárosban szerepelt (le), Lőtei Attila Rómeó legényeinek esélye sem volt a bajnoki címért harcoló Steuával szemben. Következő ellenfele a hétvégén a Tricolorul lesz.

Végeredmény: • Bukaresti Steaua–Kolozsvári Universitatea Sportklub 3:0 (16, 16, 20).

További eredmények: • Zilahi MRK–Bukaresti MSC 3:0 • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Karánsebesi SE 3:2 • Bákói Ştiinţa–Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRk 2:3 • Krajovai U MSC–Galaci Arcada 3:0.A táblázaton: 1. Steaua 48 pont, 2. Zilah 47, 3. Krajova 46, …., 10. DÉS 17, 11. KOLOZSVÁR 13.