Képviselői mandátumra pályázik Novák Eduárd

Bukaresti képviselői mandátumra pályázik Novák Eduárd volt ifjúsági és sportminiszter, aki kedden adta le a jelölési aktacsomóját a bukaresti választási irodánál.

A volt tárcavezető a Szabadságnak elmondta, elsősorban a sportolók és a mozgássérültek hangja szeretne lenni, őket képviselné a törvényhozásban, illetve folytatni szeretné a munkát, amit miniszterként kezdett el. 

A tárcavezető szerint a sportstratégiát, amit előkészített, a jelenlegi kormány nem tekinti prioritásnak, ezért bízik benne, hogy képes megnyerni a mandátumot. Nem csak magyar szavazókat akar megszólítani, hanem románokat is, hiszen paralimpiai bajnokként, illetve a kerékpár-szövetség volt elnökeként és volt miniszterként sokan ismerik. Kifejtette, a sportinfrastruktúra fejlesztése érdekében szeretne dolgozni képviselőként is. 

A politikus több tízezer szavazatot remél, ami meglehetősen magas szám, figyelembe véve, hogy a népszámlálás szerint mintegy 3 ezer magyar él a fővárosban. Reményét fejezte ki, hogy a magyarokat is sikerül maximálisan megmozgatni, meggyőzni, hogy december 1-jén az RMDSZ listájára szavazzanak. 

Hangsúlyozta, a bukaresti jelöltséggel a szövetséget is erősíteni akarja, mert ha 10–20 ezer szavazattal többet tud hozni, akkor az erősíti az egész romániai magyarságot. 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sem konkrét időpontot, sem a román tisztségviselők által remélt pozitív jelzéseket nem tartalmaz az Európai Unió (EU) bel- és igazságügyi, valamint belügyminiszterei tanácsának (LIBE) csütörtöki, luxembourgi ülését követően kiadott hivatalos közlemény a Románia és Bulgária Schengen-csatlakozását illetően. A közlésben annyi áll, hogy a Bulgáriával és Romániával közös belső szárazföldi határellenőrzés megszüntetésének időpontjának meghatározásához új határozatra lesz szükség, írja a Hotnews hírportál. Gerhard Karner osztrák belügyminiszter már a találkozó előtt jelezte, hogy Bécs továbbra is ellenzi Románia és Bulgária teljes körű schengeni tagságát. Az uniós szakminiszterek következő ülése december 12–13-án lesz.
Belpol
A terrorizmus, a gyűlölet, az erőszak, a félretájékoztatás és a gyűlöletbeszéd újra terjed, és a mai nemzedék felelőssége a megállításuk – állapította meg a holokauszt romániai emléknapja alkalmából megfogalmazott üzenetében az államfő.
Belpol