Katasztrófavédelem: táborokat állítanak fel az otthonaikból evakuált emberek számára

IGSU
Borítókép: Galac megyében ötezer gazdaság került víz alá (IGSU/Facebook)
Galac megyében négy, Vaslui és Iaşi megyében egy-egy kétszáz férőhelyes tábort állít fel a belügyminisztérium azok számára, akiknek otthonát elöntötte a víz a szombati áradások során – közölte a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU). Az Agerpres hírügynökség által ismertetett tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem csapatai folytatják a mentőakciókat az árvíz sújtotta Galac, Vaslui és Bákó megyében.


Galac megyében a legsúlyosabb a helyzet, itt tizenkét település – Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa és Vameş – mintegy ötezer gazdasága került víz alá.  Vaslui megyében öt település érintett, itt negyven embert mentettek ki a tűzoltók.

Továbbra is járhatatlan három országút és tíz megyei út a két érintett megyében.

A belügyminisztérium hétszáz tűzoltót, rendőrt, csendőrt és pilótát küldött a helyszínre 217 technikai eszközzel – csónakokkal, tűzoltóautókkal, szivattyúkkal – hozzájuk csatlakoztak a Galac és Vaslui megyei katasztrófavédelmi erők és helyi hatóságok bevetési egységei.

A belügyminisztérium működésbe hozta operatív irányító központját, amely a mentőakciók integrált koordinálásáért felel.