A kalotaszentkirályi iskola korszerűsítését támogatja a Kolozs Megyei Tanács

Költségvetés-kiigazítást fogadott el utolsó rendes ülésén a Kolozs megyei önkormányzat: a közintézmény sajtóközleménye értelmében a megyei tanácsosok 13 millió lejes többletösszeget hagytak jóvá az úthálózat karbantartására.

Ebben az összetételben ez az utolsó rendes ülése a megyei döntéshozó testületnek.

Tudatják: a határozattervezet 8 millió lejes kiegészítést ír elő a megyei utak korszerűsítési munkálataira, az úthálózat karbantartási és hóeltakarítási munkálataira pedig további 5 millió lejes kiegészítést szavaztak meg.

A közlemény szerint a kalotaszentkirályi iskola korszerűsítését szolgáló új hőközpontok beszerzésére 250 ezer lejt fogadtak el a Kolozs megyei önkormányzat tartalékalapjából, valamint a magyarkapusi, mezőcsáni és récekeresztúri önkormányzatnak egyenként 250 ezer lejt szavaztak meg új iskolai kisbuszok vásárlására.

„Az anyanyelvű oktatás közösségünk jövőjének egyik legfontosabb záloga. Örülök, hogy Kalotaszentkirály község segítségére lehetünk, és támogathatjuk az Ady Endre Iskola korszerűsítését, hiszen 211 magyar gyermek tanul az intézményben, a környék 10 településéről. A megyei úthálózat korszerűsítése prioritást élvez, a mai ülésünkön is hangsúlyos pénzügyi támogatást szavaztunk meg erre a célra. Kulcsfontosságú, hogy ott legyünk a döntéseknél, legyen az helyi vagy megyei önkormányzat. Ha újra kormányra kerülünk, tovább építhetjük, fejleszthetjük községeinket, és közösségünk érdekei ismét napirendre kerülnek” – idézi a sajtóközlemény Vákár Istvánt, a Kolozs Megyei Tanács alelnökét.