Jótékonysági adventi vásár Györgyfalván

Jótékonysági adventi vásár Györgyfalván
Advent első vasárnapján, december elsején szeretettel várnak mindenkit a IV. Györgyfalvi Adventi Vásárra. A rendezvényen helyi kézművesek és gyerekek alkotásaiból, termékeiből válogathatnak. Ugyanakkor gyerekprogramokon lehet részt venni és karácsonyi műsorokat is bemutatnak, valamint együtt gyújtják meg az első adventi gyertyát az óriás adventi koszorún, a kultúrotthon udvarán.

A jótékonykodás idén is kiemelt hangsúlyt kap, hiszen adományokat gyűjtenek egy 6 gyermekes magyarszováti édesanyának, akit daganatos betegséggel diagnosztizáltak, valamint a helyi iskolát is segíteni szeretnék egy olvasósarok létrehozásában.

A környezettudatosság jegyében kérnek mindenkit, vigyen magával bögrét, mert a forró italokat azokból lehet majd elfogyasztani.

A vásár 15 órakor nyit meg, 15.30 órakor Kerekítő – mondókás gyerekfoglalkozás kezdődik Csatári Erikával, 16.30 órakor karácsonyi dalokat énekel Gorzó Boglárka és Tóth Eliza, zongorán kísér Tóth Kriszta. 17 órakor gyerektáncjátékon, azaz élőzenés foglalkozáson lehet részt venni Csatári Erikával, 17.40 órakor kisorsolják a tombolanyereményeket. 18 órakor karácsonyi műsort ad elő a Talentum Református Általános Iskola gyerekkórusa Kostyák Júlia vezetésével, 18.20 órára időzítették a közös gyertyagyújtást, énekszót az óriás adventi koszorúnál. Áldást mond Fábián László katolikus plébános és Antal Csaba református lelkipásztor

Állandó programok 15 és 18 óra között: üvegfúvás és -díszítés Szalma Zsolttal és Anikóval, kézműves foglalkozások, játszósarok.  

További információk az esemény FB-oldalán találhatók.