Johannis: a PSD addig növelte a fizetéseket, amíg csökkentette azokat

Johannis: a PSD addig növelte a fizetéseket, amíg csökkentette azokat
Ma Klaus Johannis bírálta a Szociáldemokrata Párt által bevezetett bérkiegészítéseket, amelyek szerinte nem hoznak mást, mint zavart és bizonytalanságot. Azt mondja, a PSD addig növelte a fizetéseket, míg csökkentette azokat, most meg fel akarják számolni a nyugdíjrendszer második pillérét.

„Úgy gondolom, hogy ezek az állandó módosítások nem hoznak mást, mint zűrzavart és bizonytalanságot. Megfigyeltem, hogy a PSD hobbi szinten űzi azt, hogy módosít mindent, ami működik Romániában. Megváltoztatták az adók és illetékek rendszerét, addig növelték a fizetéseket, míg csökkentették azokat, most pedig fel akarják számolni a nyugdíjrendszer második pillérét. Nem jó ez így. Lehet így kormányozni, de nem hoz eredményeket – fogalmazott Klaus Johannis.

Hozzátette: a túl sok módosítás bizonytalansághoz vezet. „Ha kell, ha nem, módosítják az igazságügyi törvényeket. Ha kell, ha nem, módosítják az adórendszert, a fizetéseket. Most hozzápiszkálnak a nyugdíjrendszerhez, utána a nemzetbiztonsághoz. Nem hiszem, hogy a román állam stabilitása felé tartanánk, épp ellenkezőleg, úgy gondolom, hogy túl sok minden került terítékre igen rövid idő alatt, ami instabilitáshoz vezet, és ezt senki sem szeretné” – szögezte le Klaus Johannis.