Játékos verseny, zeneországi barangolás a Hídelvei Gyermeknapon

Játékos verseny, zeneországi barangolás a Hídelvei Gyermeknapon
Két év kihagyás után, 2022. június 9-én újra gyermekhangtól csengett a Hídelvei templom melletti iskola udvara. Az Hídelvei RMDSZ és a Hídelvei Egyházközség közös szervezésében immár negyedik alkalommal szervezték meg a Hídelvei Gyermeknapot.

Az idei eseményre a Hídelvei körzetben működő óvodák közül a Vidám Vonatocska óvoda (Manócska csoport – Osváth Jolán kíséretében, Bóbita csoport – Dezső Enikő kíséretében), a Hársfaillat óvoda (Nyuszika csoport – Kovács Zsuzsa és Varga Melinda kíséretében, valamint a Kismackó csoport – Rácz Krisztina kíséretében) magyar csoportjai vettek részt. Több mint 75 gyermek, 5 óvónő, 2 dadus, valamint a jelenlévők érdeklődve, nagy mosollyal várták a kezdést. Nem hiányzott a gyermekek érkezésénél az Újra itt vagyunk!, a mosoly, a jókedv, az örvendezés, hogy újra együtt lehettek és új, közös élményeket szerezhettek. A gyermekek vidám nevetéssel, komoly odafigyeléssel, ujjongással köszöntették a helyszínen lévőket, ez a hangulat megmaradt a rendezvény alatt is. A 2022-es gyermeknap levezetését Laczkó Vass Róbert színész, egykori pedagógus vállalta, köszöntötte az apró sereget, majd átadta a szót Oláh Emese alpolgármesternek, aki megnyitotta a IV. Hídelvei Gyermeknapot. Ezt követően Szőllősi Etelka, a Hídelvei Református Egyházközség lelkészének felesége a Dávid és Jonathan barátságát példázta a Példabeszédek 17,17 „Mindig szeret az igaz barát, de testvérré a nyomorúságában válik” igét kiemelve.

Az elcsendesedés pillanatait lassan-lassan a mozgás, bemelegítés és a játék váltotta fel, mindezeket a Dribli Erdélyi Gyerekfoci Klub két munkatársa Zsolt és Roland mutatta be a jelenlévőknek. Játékos versenyre hívták a gyermekeket, az ügyességi, staféta és csoportos játékok között a szünetben pávát is megcsodálhattak a gyerekek. A sporttevékenységek második felvonása után újra csendbe borult az udvar, hisz mindenki várta György Tünde, zenepedagógus, Barangolás Zeneországban című előadását.

A zárás pillanataiban a gyermeksereg emléklappal és tartalmas ajándékszatyorral, az óvónők, dadák köszönetmondó emléklappal, virággal és ajándékkal térhettek haza. A gyermeknap zárásaként közös fotó készült minden résztvevővel.

A rendezvény főszervezője a Hídelvei RMDSZ választmányi tagja, Grabán Zsolt volt, besegített Szőllősi Etelka. Köszönjük támogatóinknak, a Communitas Alapítványnak és az RMDSZ Kolozsvári Szervezetének, hogy segítségükkel idén újra sikerült megszervezni a gyerekek számára ezt a rendezvényt.

Gönczy Tamás felvételei