IV. liga, 6. forduló: Elmaradt a szászfenesi mérkőzés

IV. liga, 6. forduló: Elmaradt a szászfenesi mérkőzés
Csak hat találkozót bonyolítottak le a hétvégi 6. forduló keretében a Kolozs megyei IV. ligában. Úgy látszik, nincs egy menet, amelyben ne forduljon elő hasonló eset.

ERKEDI CSABA

A Dési CFR csak hét játékossal utazott Szászfenesre, azok közül is egy 13 esztendős (!) labdarúgónak nem volt rendbe a leigazolása. Így a játékvezető lefújta a meccset, amelyet a hazaiak játék nélkül, 3–0-ra megnyertek. Érdekes, az előző tavalyi bajnokságban ugyanott járták meg a dési vasutasok.

Az Aranyosegerbegyi Viktória ugyan megjelent Révkolostoron a Dési Szamos elleni találkozón, de gólokkal alaposan megpakolva tért haza onnan – Dési Szamos–Aranyosegerbegyi Viktória 9–0 (5–0), minden további kommentár nélkül.

Lassan a vidéki együttesek kezdenek lemaradni a IV. liga küzdelmében, kivétel a város közelben levő Szamosújvárnémeti Sas, amely vasárnap délután népes közönség előtt (több mint háromszáz szurkolót számoltunk a faluvégi korszerű sportpálya lelátóján, majdnem fele Nagyiklódról érkezett), nagy harc után 1–0 (0–0) arányban bizonyult jobbnak régi vetélytársa, a Nagyiklódi Egyesüléssel szemben. Nehezen született meg az összecsapás egyetlen találata, szerzője Daniel Pop középpályás volt az 58. percben. Nem volt éppen sportszerű mérkőzés, a kolozsvári Marius Hoca játékvezető három játékost is kiállított, a hazaiaktól Sergiu Pop és Raul Morar kerültek a kispadra, míg az Egyesüléstől Marius Cupşa volt kénytelen elhagyni a játékteret. A Sas zsinórban ötödik győzelmét aratta, remekül indult számukra az idény.

A Szamosújvári Atletic Olimpia 1–0 (0–0) arányban legyőzte a Gyalui Szamos tizenegyét (góllövő Bocoş). A találkozó egyik partjelzője, a dési Luca Tudor Căpâlna alig töltötte be a 16. életévét, sikeresen mutatkozott be a Kolozs Megyei Labdarúgó Testület legfiatalabb bírója.

Megszerezte az idény első győzelmét az Aranyosgyéresi  MSC, amely otthon, a Mihai Adam Stadionban nehezen rúgott gólt a Magyargorbói Jövő ellen. Végül is egy soványka találat döntötte el a mérkőzés sorsát, szerzője Bituleanu volt a 83. percben. A vendégek csak egy tartalékkal álltak ki az Aranyos menti pályán.

Alsódetrehemben a helyi Egyesülés nem kevesebb, mint nyolc gólt kapott a Kolozsvári Supporter 2.0/Viktória alakulatától, igaz a hazaiak is rúgtak kettőt, így alakult ki a 8–2 (6–0) arányú eredmény a vendégek javára. Az U FC volt kiváló focistája és csapatkapitánya, Gabi Giurgiu három góllal terhelte meg a hazaiak hálóját.

Sok gól esett a Tordaszentmihályi Aranyos–Apahidai Sporting összecsapáson, a hazaiak 4–2 (3–0) arányban nyertek, de az igazsághoz tartozik, hogy a vendégek két alapember nélkül jelentek meg a pályán, köztük volt Bondor gólkirály is.

A táblázaton változatlan a helyzet, a Supporter 2.0 vezet 18 ponttal (gólarány: 29–5), második az ugyancsak 18 pontot begyűjtött Dési Szamos (24–2), míg a harmadik és negyedik helyet ugyanazon pontszámmal (15) a Tordaszentmihályi Aranyos és a Szamosújvárnémeti Sas foglalja el.