Idén sem marad el a Filmtett Workshop, várják a jelentkezőket

Idén sem marad el a Filmtett Workshop, várják a jelentkezőket
A Filmtett Egyesület idén is meghirdeti filmes alkotótáborának felhívását nyolc alkotócsoport számára. A július 30. és augusztus 10. között zajló workshop fő helyszíne a nyárádszentlászlói Pásztortűz Panzió. Az alsó és felső korhatár 18, illetve 30 év. A tábori részvétel pályázathoz kötött, nem kizáró jelentkezési feltétel a korábbi filmes tapasztalat megléte – írják a szervezők, kiemelve: hogy a pályázatok beküldési határideje március 12. éjfél, eredményhirdetés pedig április 17-én várható.

A tábor a hagyományos szerkezettel, miniatűr filmgyárként működik. A megpályázható alkotócsoportok ennek megfelelően: forgatókönyvíró-rendező csoport, animációs csoport, rendezőasszisztens csoport, operatőrcsoport, vágócsoport, hangmérnökcsoport, gyártásvezető-producer csoport és színészcsoport. Minden csoport tevékenységét elismert szakemberek irányítják évről évre, az idei mentorok névsorát a következő hetekben hozzák nyilvánosságra.

Kiemelik, hogy pályázati díj nincs, a táborban való részvétel ingyenes. Ez vonatkozik a szállásra, a teljes ellátásra, a felhasznált technikára, valamint az oktatás összes költségére, bizonyos keretek között pedig az útiköltséget is megtérítik.

Pályázni a Filmtett Workshop honlapján kitöltött űrlappal és a szükséges egyéb dokumentumok beküldésével lehetséges. Az űrlapok kitöltése előtt javasolják a csoportokra jellemző pályázati mellékletek gondos előkészítését. Részletek és pályázás a filmtettworkshop.ro weboldalon.

Borítókép: Korábbi Filmtett Workshop-pillanat. Fotó forrása: filmtettworkshop.ro