Bizakodnak a szervezők, meghirdették a Filmtett Workshopot

Bizakodnak a szervezők, meghirdették a Filmtett Workshopot
A kolozsvári székhelyű Filmtett Egyesület 18. alkalommal hirdeti meg nyári filmalkotó workshopját: a járvány miatti, tavalyi kimaradás után a szervezők most optimisták, így július 12. és 23. között Parajdra várják a filmkészítés iránt érdeklődő Kárpát-medencei fiatalokat.

„Az oltáskampány bizakodásra ad okot, a megelőző óvintézkedések szigorú betartása mellett, a helyszínre érkezőktől negatív koronavírus-tesztet vagy oltási igazolást kérve biztonságosan megvalósíthatónak látjuk a nagy múltú erdélyi alkotótábort” – fogalmazott közleményében az egyesület.

A workshop szerkezete idén is miniatűr filmgyárhoz fog hasonlítani: a résztvevők forgatókönyvíró-rendező, animációs filmkészítő, rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető-producer vagy színész csoportban indítják az alkotótábort, majd stábokba szerveződve fognak dolgozni kisjáték- vagy animációs filmeken.

Az alkotói és tanulási folyamatot idén is elismert magyar filmesek segítik, a mentorok kilétét a szervezők a Filmtett Workshop honlapján – www.filmtettworkshop.ro – teszik közzé hamarosan. A részvétel pályázathoz kötött, a jelentkezés határideje pedig április 20-a, éjfél. A részletes pályázati felhívás, illetve a jelentkezési űrlap szintén az egyesület honlapján érhető el.

A résztvevők listáját a mentorok fogják összeállítani a beérkező pályázati anyagok alapján. A korábbi filmes tapasztalat hasznos lehet, de nem feltétel. Az érdeklődők további információkat a tabor@filmtett.ro e-mail címen vagy a 0728 262 023-as telefonszámon igényelhetnek.