Idén már 90 kilométernyi autópályát adhatnak át

Idén már 90 kilométernyi autópályát adhatnak át
A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Ștefan Ioniță ma bejelentette: 2017-ben 90 kilométernyi új autópálya kerül használatba, ugyanakkor az infrastruktúrára fordítható uniós támogatások lehívása is felgyorsul.

„Erre az évre 90 kilométernyi autópálya átadását tűztük ki célul. Kezdtük a Lugos–Déva útvonalon található 2. szakasz 15 kilométerével, és folytatjuk a Bukarest bejáratánál található 3,3 kilométerrel (a Bukarest–Ploiești autópályán – szerk. megj.), majd a Lugos–Déva 3-as és 4-es szakaszával, illetve a Százszebes–Torda autópálya 3-as és 4-es szakaszával” – mondta Ștefan Ioniță a Capital folyóirat által szervezett Szállítás és infrastruktúra című konferencia megnyitóján.

A CNAIR vezetője az összesen 45 kilométernyi elkerülő útról, illetve az országutak korszerűsítéséről is beszélt („idén 275 kilométernyi lesz készen”).

A Nagyszeben–Pitești autópálya tervei kapcsán Ștefan Ioniță azt mondta, „befejeződött a dokumentáció az 1-es és 5-ös szakaszokra (az autópálya két végére – szerk. megj.), ez elkezdhetjük a tervezést és kivitelezést célzó közbeszerzési eljárásokat”.

„Úgy vélem, áthidalhatjuk a környezetvédelmi problémákat, május-június folyamán pedig a dokumentációt fel lehet tölteni a SEAP-ra” – tette hozzá a CNAIR igazgatója.