I. liga – 7. CFR 1907: nincs késése a gyorsvonatnak

I. liga – 7. CFR 1907: nincs késése a gyorsvonatnak
Újabb magabiztos sikert ért el a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata, amely a román élvonal 7. fordulója után is a táblázat élén áll. A vasutasok ezúttal a legutóbb két trófeát (Román Kupa és Szuperkupa) begyűjtő Voluntari-i FC-t győzték le 2–0-ra. A meccset a galaci Adrian Cojocaru vezette.

A Dr. Constantin Rădulescu Stadionban vasárnap este lebonyolított találkozón két szemfüles támadónak köszönhetők a találatok: a háló már az 5. percben rezgett, amikor a francia idegenlégiós Billel Omrani Ciprian Deac beadását kotorta be a kapu torkában, majd a 37. percben a katalán Urko Vera vágta be a kipattanó labdát Petrariu hálójába, a kapus előtte még védte Ovidiu Hoban 16 m-ről megeresztett lövését, de a labda kipattant róla.

Közvetlenül az első gól után a 9. percben Claudiu Niculescu legényei óriási gólhelyzetet hagytak ki, Voduţ egyedül törhetett a kapura, de lövését hárította Cosmin Vâtcă.

Az első játékrészben a CFR-től Juan Emanuel Culio (14. perc), Omrani (30.) és Deac (36.) is kihagyott egy-egy helyzetet, úgyhogy akár tetemes előnye is lehetett volna a házigazdáknak, ha nem véd jól a kapus.

A második félidőben is a kolozsváriaké volt a főszerep, Hoban (48. perc) és Culio (68. perc) hagyott ki nagyobb gólszerzési lehetőséget. Az Ilfov megyeiektől csak Balaur távoli lövése említhető a 81. percben, de Vâtcă megfogta.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–Voluntari-i FC 2–0 (gól: Omrani – 5. és Urko Vera – 37. perc).

Dan Petrescu ezúttal a következő összeállítású csapatnak szavazott bizalmat:

Vâtcă – Manea, Vinícius, Anderi Mureşan, Alexandru Vlad – Hoban, Culio (86. perc Peteleu) – Omrani (63. perc Păun), Deac, Nistor – Vera (83. perc Ibrajima Balde).

További eredmény: • Konstancai Viitorul–Krajovai Universitatea SK 0–2 (gól: Alexandru Ionuţ Mitriţă 2 – 28. és 71. perc).Lapzárta után fejeződött be a Botoşani-i FC–Chiajnai Concordia és a Bukaresti Dinamó–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK mérkőzés.

A dobogón: 1. KV. CFR 19 pont, 2. Krajova 15 (9–3), 3. FCSB 15 (10–6).

Fedőkép: Urko Vera beállítja a végeredményt (Facebook)