I. liga, 17. forduló: A CFR 1907 egygólos sikere

I. liga, 17. forduló: A CFR 1907 egygólos sikere
Három olyan bajnoki meccs után, amikor nem ízlelhette meg a teljes siker örömét (két gól nélküli döntetlen a Botoşani-i FC-vel és a Medgyesi Gázmetánnal, valamint vereség Ovidiuban a Konstancai Viitorul ellenében), továbbá a Román Kupából való búcsúzás után nyerni tudott a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata.

Dan Petrescu együttese egy góllal győzte le a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC-t a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban. Az 1–0 siker gólszerzője Ciprian Deac volt a 62. percben, helyzetét megelőzően Adrian Păun lövése a kapufáról vágódott ki, erre csapott le a szemfüles válogatott középpályás.

A vasutasok uralták a mérkőzést Billel Omrani révén az 54. percben is volt egy kapufájuk. A moldvaiak a ráadáspercekben voltak veszélyesek, de Giedrius Arlauskis hárította Kamer Qaka és Ovidiu Marius Mihalache lövését.

A gól után a vendégek edzőjét, Flavius Stoicant kiállította a fővárosi George Rădulescu játékvezető, a mester azt sérelmezte, hogy az esetet megelőző bedobásánál a bíró megváltoztatta eredeti ítéletét, s a CFR-nek adta a labdát.

„Fontos győzelem egy jó ellenféllel szemben” – minősítette a sikert a vezetőedző az egyesület honlapján (www.cfr1907.ro). „A legjobban annak örültem, hogy a szurkolók szívvel-lélekkel támogattak, valósággal 12. játékosunknak számítottak. Külön meg akarom köszönni nekik, hogy az első perctől a lefújásig támogattak, a fiúk pedig érezték ezt, és szinte megtáltosodtak a pályán” – tette hozzá Dan Petrescu.

A mester a következő csapatot szerepeltette: Arlauskis – Manea, Vinícius, Boli, Camora – Hoban, Cúlio – Deac, Nistor (82. perc Djokovics), Păun (67. perc Rus) – Omrani (83. perc).

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907– Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC 1–0 (gól: Ciprian Deac – 62. perc).

Eddig nem közölt eredmény: • FCSB–Chiajnai Concordia 2–1 (Dragoş Nedelcu – 14. és Eddy Harlem Gnohere – 38. perc, illetve Andrei Marc – 17. perc). Lapzárta után ért véget a Bukaresti Juventus–Temesvári ACS Poli találkozó. Az élen: 1. FCSB 38 pont, 2. KV. CFR 37, 3. Krajovai Universitatea SK 33, 4. Botoşani-i FC 31, 5. Konstancai Viitorul 29, 6. Gyurgyevói/Giurgiui Astra 25.

Fedőkép: Deac eldöntötte a találkozót (csíkos mezben a norvég Kamer Qaka) – MEDIAFAX-fotó