Húsz év után újraindult a közvetlen légiforgalom Románia és az Egyesült Államok között

Húsz év után újraindult a közvetlen légiforgalom Románia és az Amerikai Egyesült Államok között - írja az economedia.ro.

A HiSky légitársaság gépe pénteken reggel szállt fel a bukaresti Henri Coandă nemzetközi repülőtérről, hozzávetőleg 10 órás repülést követően délután landol a New York-i John F. Kennedy reptéren.

Az utasokat egy szélestörzsű Airbus A 330-200 gép szállítja. A légitársaság heti négy járatot fog működtetni Bukarest és New York között.

Románia és az Amerikai Egyesült Államok között több mint 20 éven át nem volt közvetlen légijárat, azt követően, hogy 2003 novemberében az állami légitársaság, a Tarom felfüggesztette a Bukarest-New York járatait.

A HiSky a Moldova Köztársaságban bejegyzett diszkont légitársaság. A légiforgalmi vállalat 2021 óta van jelen a romániai piacon. A HiSky-nak két légibázisa van, Kolozsváron és Kisinyovban. 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Az Európai Unió (EU) országaiban élő csaknem 20 millió gyermek volt kitéve tavaly a szegénység és társadalmi kirekesztés kockázatának; az uniós tagországok közül Romániában volt a legmagasabb az arányuk – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken közzétett adataiból.
Gazdaság