Hosszú már a hatodik aranynál tart

Rövidpályás úszó-vb

Hosszú már a hatodik aranynál tart
Hosszú Katinka megszerezte ötödik, majd hatodik aranyérmét is az úszók rövidpályás világbajnokságán a kanadai Windsorban, ezzel az úszósport történetének első olyan versenyzője lett, aki egy rövidpályás világbajnokságon hat egyéni számban diadalmaskodott.

Előbbi „fegyvertényét” még pénteken hajtotta végre: 100 méter vegyesen címvédőként és világcsúcstartóként lépett rajtkőre, s ahogyan az elmúlt napokban tette, favoritként ezúttal sem hagyott esélyt ellenfeleinek – tájékoztat az MTI. Nem sokkal később a péntek esti programok egyetlen magyar érdekeltje 400 méter gyorson éppen, hogy lemaradt a dobogóról, így a következő éremre még egy napot várnia kellett – szombaton 200 méter vegyesen védte meg címét magabiztos fölénnyel.

Hosszúnak ezt követően a 100 méter pillangó elődöntőjében volt jelenése, s kiváló fordulóit remekül kamatoztatva ezúttal is magabiztosan nyerte futamát. Rövid pihenő után az 50 méter hát döntőjében ugrott a medencébe, a 7-es pályán remekül kapta el a rajtot, majd egy kiváló forduló után ezúttal is esélye volt a győzelemre, azonban végül a brazil Etiene Medeiros diadalmaskodott. Hosszú 25.99 másodperces idejével beállította saját maga országos csúcsát, ami az ezüstéremhez volt elég.

A magyar érdekeltségű számok zárásaként a férfi 400 méter vegyesnek Gyurta Gergely a 2-es, Verrasztó Dávid pedig az 5-ös pályáról vágott neki.Verrasztó az érmekért csatázott, végül a harmadik lett, míg Gyurta egyéni legjobbját megközelítve a hatodik lett.

„Egy picit most már átbillentem, öt nap volt eddig, de azért a fejemben ez hosszabbnak tűnt. Nem is az úszás volt igazán fárasztó, hanem hogy minden egyes számra külön fel kellett készülni, két-három órával a kezdés előtt már itt voltunk az uszodában, éjfél körül értünk vissza a szállodába, a reggel hetes busszal pedig jöttünk is vissza. Nagy kihívás volt ennyi számban úszni” – értékelt az M4 Sport helyszíni riporterének Hosszú, aki szombaton éppen a zsúfolt program miatt nem vállalta 4x200-as gyorsváltót. Hozzátette, szeretett volna világcsúcsot is úszni Windsorban, ez ugyan nem jött össze, ugyanakkor az eddigi sikereknek nagyon örül.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Hosszú Katinkát és Rasovszky Kristófot is az elmúlt év legjobbjának választotta a vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN).
Sport
Sport
Magyar éremesőt hozott a nyitónap az úszók Világkupa-sorozatának budapesti állomásán. Két számban is kettős hazai sikernek tapsolhatott a Duna Aréna közönsége: női 200 méter pillangón Hosszú Katinka győzött (2:08,55 perc) Jakabos Zsuzsanna előtt (2:09,67), míg a szám kvangdzsui világbajnoka, Kapás Boglárka negyedik lett (2:10,92).
Sport