Holtan találták Magyarszovát RMDSZ-es alpolgármesterét

Holtan találták Magyarszovát RMDSZ-es alpolgármesterét
Holtan találták meg vasárnap délelőtt a Kolozs megyei Magyarszovát magyar alpolgármesterét. Nagy István, aki tíz évig töltötte be az alpolgármesteri tisztséget, vélhetően önkezével vetett véget életének.

A pénteken eltűnt Nagy Istvánt több napja nagy erőkkel keresték a Kolozs megyei hatóságok és a község lakói. A Kolozs megyei rendőrkapitányság vasárnap közölte, hogy a 49 éves férfi holttestét a község határában találták meg. A rendőrség nem talált idegenkezűségre utaló nyomot, és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak vizsgálatot. A holttestet a törvényszéki orvostani intézetbe szállították boncolás végett.

Szabó Mihály, Magyarszovát RMDSZ-es polgármestere az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy legutóbb csütörtökön látta helyettesét, pénteken már nem jelent meg a munkahelyén.

Az elhunyt alpolgármester Keresésében több mint százan vettek részt, a rendőrök és csendőrök munkáját nyomozókutyák, önkéntesek és a település lakói is segítették. A Kolozs megyei község lakosságának mintegy fele magyar.