Hétfőtől ismét látható a Holdmúzem – a kiállítást randalírozók miatt kellett bezárni

Hétfőtől ismét látható a Holdmúzem – a kiállítást randalírozók miatt kellett bezárni
Hétfőtől ismét látogatható a kolozsvári piarista templomban a Holdmúzeum. A kuriózumnak számító, és nagyon népszerűnek bizonyuló kiállítást a katolikus egyház kénytelen volt péntektől vasárnapig bezárni, egyes látogatók ugyanis megsértették a templom szentségét: hangoskodások, italozások folytak a látogatás ideje alatt.

Veres Stelian plébános-helyettestől megtudtuk: a szervezők sajnos nem tartották be a szerződésben foglaltakat, ami a rend fenntartását illeti, ezért a kiállítást ideiglenes be kellett zárni. Elmondta azt is: az esetet követően a szervezők biztosították az egyházat, hogy a kiállítás újranyitása esetén hasonló incidensekre nem kerül sor.

A kolozsvári piarista templom különleges látvánnyal várja november 24 és december 14 között az érdeklődőket: Luke Jerram 7 méteres Holdmúzeumával, amely a NASA által a Hold felszínéről készült felvételek felhasználásával készült. A művész Holdjának minden centimétere a valódi égitest öt kilométernyi felületének felel meg.

Kép: romkat.ro

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Magyar nyelvű szentmisét mutatott be és fiatalokat bérmált szombaton Bukarestben, a Minden Kegyelmek Édesanyjának nevét viselő Barátok templomában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.
Közhír