Helyi adók és illetékek: hétfő az utolsó nap

Helyi adók és illetékek: hétfő az utolsó nap
Hétfő, október 2-a az utolsó nap, amikor bírság nélkül fizethetik ki a kolozsváriak a helyi adókat és illetékeket – ellenkező esetben havi 1 százalékos késedelmi kamatot rónak fel az adófizetőknek.

Az Adóügyi Törvénykönyv értelmében a polgárok kötelesek március végéig kifizetni a helyi adók és illetékek felét, a másik felét pedig szeptember végéig kell törleszteniük. 

A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal emlékezteti az érintetteket, hogy évek óta korszerű adófizetési módozatokat biztosít, például a postán elküldött adófizetési értesítőn szereplő QR-kód mobiltelefonos beszkennelésével közvetlenül a telefonon fizethetjük ki a helyi adókat és illetékeket; a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal honlapját –  www.primariaclujnapoca.ro – igénybe véve pedig a magán- és jogi személyek egyaránt kérhetik felvételüket az elektronikus fizetési rendszerbe, hogy online fizethessenek.

A polgármesteri hivatal adatai szerint tegnapig a kolozsvári magánszemélyek 73 százaléka, a jogi személyek közel 80 százaléka fizette ki teljes egészében a 2017-es helyi adókat és illetékeket.